Bivši aktivista DPS-a: U Kolašinu ne bismo pobijedili bez malverzacija

Prema njegovim riječima, DPS je od 1998. do 2006. godine imao običaj da podmićuje predstavnike iz drugih partija koji su bili u biračkim odborima
52 pregleda 42 komentar(a)
Boško Rakočević, Foto: Dragana Šćepanović
Boško Rakočević, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 19.12.2013. 06:56h

Demokratska partija socijalista je u kolašinskoj opštini krala glasove uz pomoć predstavnika opozicionih partija u biračkim odborima, tvrdi bivši aktivista te partije Boško Rakočević.

On je novinarima iznio nove detalje, kako je kazao, višegodišnje krađe glasova u kojoj je aktivno učestvovao nakon što je prije sedam dana u dnevnom listu „Dan“ objavljen transkript njegovog razgovora sa predsjednikom Opštine Kolašin Darkom Brajuškovićem o navodnoj kupovini glasova.

Prema njegovim riječima, DPS je od 1998. do 2006. godine imao običaj da podmićuje predstavnike iz drugih partija koji su bili u biračkim odborima.

„Plaćali smo oko 500 maraka ljudima za to. Trebalo je samo dok mi obavimo posao da odu do WC-a. One koje nijesmo podmićivali napijali smo, tako da nijesu ni mogli pažljivo da prate šta se dešava. Aktivno sam učestvovao u tome. Recimo, ni jedan listić sa glasom za opoziciju koji stigne pismom, nije završavao u kutiji, odmah sam ubacivao novi sa glasom za nas. Odštampanih listića je bilo koliko 'oćeš, mislim da ih imam još po kući iz tog perioda”, kazao je bivši aktivista DPS-a.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" za 19. decembar

Bonus video: