Brajušković: Da se što prije utvrdi da li sam prekršio zakon

"Kako je objavljivanje snimljenog razgovara tempirano na svjetski dan borbe protiv korupcije, pružila mi se prilika da lično doprinesem borbi protiv te pošasti"
6 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2013. 16:27h

Predsjednik Opštine Kolašin Darko Brajušković pozvao je osnovnog državnog tužioca i druge nadležne pravosudne organe da što hitnije utvrdi da li je bilo elemenata koruptivnih i kriminalnih radnji u audiosnimku na kojem se čuje da je prvi čovjek Kolašina dok je bio na čelu OO DPS bivšem aktivistu te partije Bošku Rakočević dao 500 eura.

Na snimku koji je objavio "Dan" se čuje da Rakočević tvrdi da je novac dobio kako bi članovi njegve familije glasali za DPS

On se povodom informacije da je osnovno državno tužilaštvo, u cilju provjere navoda objavljenih u “Dan-u” formiralo predmet i pokrenulo izviđajni postupak, oglasio saopštenjem.

"Bez obzira što je razgovor neovlašteno i nezakonito snimljen ne želim da to bude prepreka pri utvrđivanju pravnih činjenica, već da se snimljeni razgovor koristi kao zakonit u dijelu njegovog sadržaja i utvrđivanja moje odgovrnosti. Pozivam osnovnog državnog tužioca i druge nadležne pravosudne organe da preuzmu sve, zakonom propisane radnje, kako bi se u predviđenom postupku, u što kraćem vremenskom period dokazalo da u pomenutom slučaju nema elemenata koruptivnih i kriminalnih radnji, u šta sam duboko uvjeren ili da se utvrdi moja odgovrnost i moja krivica", naveo je Brajušković u saopštenju za javnost.

On zahtijeva da, kako je napisao, "da postupak bude obavljen po nastrožijim i najobjektivnijim kriterijumoma, a da odluka u pravnom postupku bude apsolutno pravno utemeljena".

Sve to, navodi, Brajušković je u njegovom interesu, ali i zbog toga što, kako navodi, "pojedini mediji i sudske odluke znaju dovoditi u pitanje".

"Kako je objavljivanje snimljenog razgovara tempirano na svjetski dan borbe protiv korupcije, pružila mi se prilika da lično doprinesem borbi protiv te pošasti. Do okončanja pravnog postupka oglašavanje u sredstvima javnog informisanja po pitanju ovog slučaja bilo bi kontruproduktivno. Odluka u pravnom postupku je jedino ispravno rješenje, koje će staviti tačku na ovaj slučaj", napisao je Brajušković.

Galerija

Bonus video: