OO DPS Nikšić: Novi menadžerski tim u lokalnoj upravi postiže dobre rezultate

Lokalna uprava je, kakonavode, sanirala najugroženije ulice u gradu, nastavila realizaciju projekta prečišćavanja otpadnih voda...
3 komentar(a)
Veselin Grbović, Foto: Ivan Petrušić
Veselin Grbović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 11.12.2013. 11:39h

Na sinoć održanoj sjednici OO DPS Nikšić, na kojoj je prisustvovao i potpredsjednik partije Igor Lukšić, ocijenjeno je da novi menadžerski tim u lokalnoj upravi postiže rezultate koji obećavaju da će izborni program u cjelosti biti realizovan. Na sjednici, 17 po redu, razmatrana je Informacija o realizaciji izbornog programa za period maj – decembar 2013. godine, a predsjednik Opštine Veselin Grbović izvijestio je organe partije o realizaciji izbornog programa, shodno Statutu DPS CG.

Kako se navodi u saopštenju za javnost OO DPS Nikšić Grbović je članove lokalnog Opštinskog odbora informisao da je primarni zadatak nove lokalne uprave bio otpočinjanje aktivnosti na stabilizaciji finansija Opštine Nikšić.

„U skladu sa tim urađena je revizija završnog računa budžeta za 2013. godinu sa akcentom na definisanje obaveza i potraživanja Opštine Nikšić. Akcenat je dat i na maksimalnoj mogućoj redukciji troškova i poboljšanju naplate potraživanja. Preuzete aktivnosti rezultirale su urednom isplatom, u prvom redu, zarada u organima lokalne uprave, kao i određenog dijela drugih obaveza“, navodi se u saopštenju.

Lokalna uprava je, kako stoji u saopštenju, sanirala najugroženije ulice u gradu, nastavila realizaciju projekta prečišćavanja otpadnih voda, izgradnje vodovoda u ruralnom području, a pristupilo se dugoročnom rješavanju problema komunalnog otpada.

„Sa privatnim investitorima stambeno-poslovnih objekata u centru grada iznađen je način da se, nakon dužeg vremena, krene u realizaciju istih što će u mnogome doprinijeti urbanizaciji ovog dijela grada. Intenzivno se radi na stvaranju ambijenta pogodnog za ulaganje i investiranje, što bi u krajnjem rezultiralo otvaranjem novih radnih mjesta i poboljšanju kvaliteta života naših sugrađana“, navodi se u saopštenju OO DPS Nikšić.

Kako stoji u saopštenju, radi se i na unapređenju efikasnosti, profesionalnosti i transparentnosti u radu organa lokalne uprave, a uspostavljen je partnerski odnos sa najznačajnijim privrednim subjektima.

„U saradnji sa Vladom Crne Gore i nadležnim ministarstvima iznalaze se rješenja za goruća socijalno-ekonomska pitanja u našem gradu, posebno u kolektivima sa izraženim problemima u poslovanju, uzrokovanih globalnom ekonomskom krizom“, stoji u saopštenju nikšićkog DPS-a.

Bonus video: