Prva banka najavila iznošenje dokaza protiv Krgovića

“Krgović je u izjavi za televiziju “Vijesti” pozvao Prvu banku da sve dokaze koje ima dostavi tužilaštvu
155 pregleda 22 komentar(a)
Ljubiša Krgović, Foto: Zoran Đurić
Ljubiša Krgović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.12.2013. 11:28h

Prva banka Crne Gore najavila je da će objaviti dokumenta o “kriminalnom poslovanju u Beogradu” bivšeg guvernera Centralne banke Crne Gore Ljubiše Krgovića.

Krgović je u intervjuu “Vijestima” rekao da građani ne bi ni iz daleka osjetili ekonomsku krizu da Vlada, prodajom EPCG i novim zaduženjima, nije rješavala probleme Prve banke iza koje stoji porodica premijera Mila Đukanovića i njihovo najbliže okruženje.

“Krivi smo jer nijesmo svakog mjeseca plaćali Ljubišu Krgovića, kao Crnogorska komercijalna banka, nijesmo plaćali njegovu suprugu svakog mjeseca, nijesmo plaćali njegovog brata svakog mjeseca, jer nijesmo krili njegove nazakonite, tajne bankarske račune”, navodi se u saopštenju.

Krgović je u izjavi za televiziju “Vijesti” pozvao Prvu banku da sve dokaze koje ima dostavi tužilaštvu.

U saopštenju koje medijama proslijedila rukovodilac kabineta Anđelka Janjušević se navodi da do sada nijesu reagovali na Krgovićeva “podmetanja na štetu banke”, ali da će to sada učiniti.

“Uskoro ćemo objaviti dokumentaciju o Krgovićevom kriminalnom poslovanju u Beogradu, kao i o pedesetomilionskoj šteti koju je nanio Prekookeanskoj plovidbi iz Bara. Ovim Prva banka Crne Gore stavlja tačku na dugogodišnje ćutanje na prljave napade koji dolaze od plaćenika, kriminalaca, tzv. stručnjaka i političara”, navodi se u reagovanju.

Bonus video: