Radna grupa za izgrađivanje povjerenja u izborni proces zove strane eksperte

"Cijenimo da bi pomoć evropskih eksperata, po pitanjima koje smo naveli, Radnoj grupi bila od posebnog značaja
0 komentar(a)
glasanje, izbori, Foto: Savo Prelević
glasanje, izbori, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.12.2013. 17:11h

Pomoć evropskih eksparata u finalnoj izradi zakona o biračkim spiskovima i finasniranju političkih partija i izbornih kampanja, bila bi od velikog znača Radnoj grupi za izgrađivanje povjerenja u izborni proces, ocijenili su kopredsjedavajući tog tijela, Srđan Milić i Milutin Simović.

Oni su u zahtjevu koji su uputili Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori, zatražili pomoć evropskih eksperata za finalnu izradu zakona o biračkim spiskovima, i finasiranju političkih partija i izbornih kampanja.

Milić i Simović su u pismu u koje je agencija MINA imala uvid, zatražili pomoć eksperata i u izradi drugih propisa koja se odnose na finansijsko poslovanje političkih partija.

"Cijenimo da bi pomoć evropskih eksperata, po pitanjima koje smo naveli, Radnoj grupi bila od posebnog značaja, a dodatno će doprinijeti uspješnom okončanju započetog posla", navodi se u pismu Milića i Simovića.

Oni su podsjetili da je Radna grupa ovlašćena da pripremi izmjene seta zakona, u cilju daljeg jačanja povjerenja u izborni proces.

Simović je ranije rekao agenciji MINA da će Grupa nastaviti sa radom narednih dana.

Radna grupa, i pored činjenice da joj dva puta produžavan rok za izmjenu izbornog zakonodavstva, nije završila svoj posao,a poslednja sjednica tog tijela održana je krajem oktobra.

Bonus video: