Afera "Snimak": Optužni predlog protiv direktora Centra za socijalni rad u Pljevljima

Osim direktora Centra za socijalni rad Jusa Ajanovića, optužni predlog je podnijet i protiv više zaposlenih u toj ustanovi
66 pregleda 7 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Arhiva "Vijesti"
Pljevlja, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.12.2013. 17:01h

Zamjenik osnovnog državnog tužioca u Pljevljima Milivoje Tomčić podigao je zbog afere "Snimak" optužni predlog protiv direktora Centra za socijalni rad Jusa Ajanovića i Ermina Nuhanovića, zaposlenog u toj ustanovi.

Obojica su optuženi za krivičo djelo zloupotreba službenog položaja.

Optužni predlog podignut je i protiv Vanje Sokić, Dragoljuba Mazalice, Seada Vesnića, Dragana Tošića, Rada Strunjaša, Nade Borović, Abulaha Šulovića, Sadika Buluta, Muamera Hadžalića i Ranka Despotovića, zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u pomaganju. Svi oni su članovi Opštinskog odbora ili aktivisti DPS-a u Pljevljima.

Na osnovu dokaza sa kojima je raspolagalo, tužilaštvo nije moglo da utvrdi da je u radnjama osumnjičenih bilo elemenata krivičnog djela povreda opredjeljenja pri glasanju, jer niko od 260 saslušanin svjedoka nije potvrdio da je novac dobio da bi glasao DPS.

Tužilaštvo je odbacilo prijavu protiv tadašnjeg ministra rada i socijalnog staranja Suada Numanovića, Joke Đačić i Dušana Kneževića jer ne postoji osnovana sumnja da su izvršili prijavljena krivična djela, niti drugo krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti.

Bonus video: