POSP: KAP šteti reputaciji Crne Gore u inostranstvu, neophodan je dogovor

O Nacrtu dokumenta, koji je pisan u Evropskom parlamentu, raspravljaće evropski poslanici sa crnogorskim kolegama
50 pregleda 11 komentar(a)
Delegacija POSP, Foto: Arhiva "Vijesti"
Delegacija POSP, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.12.2013. 22:05h

Poslovanje Kombinata aluminijuma Podgorioca (KAP) nanosi ozbiljnu štetu finanansijama Crne Gore i reputaciji države u inostranstvu, ocjenjeno je u Nacrtu deklaracije i preporuka Parlamentarnog odbora za pridruživanje i stabilizaciju (POSP) .

O Nacrtu dokumenta, koji je pisan u Evropskom parlamentu, raspravljaće sljedeće sedmice u Podgorici evropski poslanici sa crnogorskim kolegama, kako bi pokušali usaglasiti zajednički tekst koji predstavlja preporuku za institucije EU i Crne Gore.

“Odbor izražava ozbiljnu zabrinutost zbog poslovanja KAP-a, koji nastavlja da nanosi ozbiljnu štetu finansijama Crne Gore i reputaciji države uinostranstvu, posebno kroz kršenje pravila EU o državnoj pomoći. Pozivamo vlasti da nađu ekonomski zdravo rješenje za ovaj dugotrajni problem, uzimajući u obzir preporuke Evropske komisije. Odbor, svjestan ozbiljnih posljedica sadašnje situacije, poziva na široku nacionalnu i političku podršku mogućem rješenju za KAP“, navodi se u Nacrtu rezolucije u koju su “Vijesti” imale uvid.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" za 6. decembar

Bonus video: