Radulović i dalje najaktivniji poslanik

Iz MANS-a su kazali da je poslanik DF-a Radulović i dalje na prvom mjestu, sa indeksom aktivnosti 8,30, dok je na drugom mjestu poslanica tog saveza, Branka Bošnjak sa indeksom 6,68
114 pregleda 5 komentar(a)
Branko Radulović, Foto: Zoran Đurić
Branko Radulović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.08.2018. 14:01h

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Branko Radulović i dalje je najaktivniji poslanik crnogorskog Parlamenta, saopšteno je iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Ta nevladina organizacija objavila je danas podatke o aktivnostima poslanika i poslaničkih klubova na skupštinskim sjednicama od 15. novembra prošle do avgusta ove godine.

Iz MANS-a su kazali da je poslanik DF-a Radulović i dalje na prvom mjestu, sa indeksom aktivnosti 8,30, dok je na drugom mjestu poslanica tog saveza, Branka Bošnjak sa indeksom 6,68.

Nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović ima indeks 5,85, poslanik Liberalne partije Andrija Popović 5,47, a Marta Šćepanović iz Demokratske partije socijalista (DPS) 4,32.

Prema podacima MANS-a, tokom nedavno završene 12. sjednice prvog redovnog proljećnog zasijedanja, koja je imala 18 tačaka dnevnog reda i trajala 73 sata, primijećena je veća aktivnost poslanika koji do sad nijesu spadali u grupu aktivnih na plenarnim sjednicama.

“Tokom sjednice pojedini poslanici, koji su do sad spadali u grupu srednje i slabo aktivnih, su se češće javljali za riječ u odnosu na prethodni period”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je poslanik DPS-a, Petar Ivanović, procenutalno najviše povećao sopstveni indeks tokom posljednje sjednice, uglavnom u ulozi predlagača zakona.

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP), Draginja Vuksanović Stanković imala je brojne diskusije, iako joj je indeks aktivnosti nizak zbog učešća u bojkotu, dok je poslaniku DPS-a, Branimiru Gvozdenoviću indeks porastao uglavnom zbog većeg broja proceduralnih reakcija.

Podaci pokazuju da je najaktivniji bio poslanički klub DF-a, dok je najveći poslanički klub DPS na trećem mjestu.

Iz MANS-a su podsjetili da je poslanički klub SDP-a u Skupštini aktivan od prekida bojkota prije dva mjeseca.

„Pozdravljamo dodatni angažman koji su poslanici demonstrirali tokom posljednje sjednice i nadamo se da će i u buduće ovakva vrsta monitoringa biti podstrek za sve poslanike da savjesnije i odgovornije obavljaju svoju dužnost“, kaže se u saopštenju.

Monitoring i izrada baze realizuju se u sklopu projekta Unaprjeđenje parlamentarnog nadzora i odgovornosti u Crnoj Gori, koji podržava Demokratski fond Ujedinjenih nacija.

Bonus video: