Radulović osuo po Vujanoviću: "Takozvani predsjednik nema pojma"

“On je očito dio nečega što znači pakt i nastavak pogubne politike koja je počela već od 90-ih godina, a potencirana uz čuveni viski Čivas sa ruskim tajkunima".
21 komentar(a)
Ažurirano: 03.12.2013. 15:18h

Potpredsjednik Skupštine I poslanik DF–a Branko Radulović rekao je “VIjestima" da predsjednik Filip Vujanović “nema pojma i da je obični aparatčik i takozvani predsjednik”.

Iz Kabineta predsjednika Crne Gore je saopšteno da je Vujanović vratio Zakon Skupštini nakon utvrđivanja da ima jasnu unutrašnju koliziju, jer na taj način Skupština direktno odlučuje o ishodu stečaja preuzimajući nadležnost stečajnog suda koja isključivo i imperativno pripada sudskoj vlasti.

“Nije čak ni potpredsjednik DPS –a jer da jeste borio bi se budućnost Crne Gore.On je prekršio ovlašćenja i poručujem mu da ne mora potpisatt zakon, ali ćemo ga opet predložiti na sledećoj sjednici i moraće ga potpisati“ istakao je Radulović.

Kako je dodao, potez Vujanovića je kupovina vremena kako bi se pojedinci dogovorili kako će kupiti KAP na doboš.

„Zakon je u potpunosti u saglasnju sa zakonom o stečaju što je konstatovao i skupštinski Zakonodavni odbor. O sadržajnosti i benefitima koji bi imao neću govoriti.Poručujem Vujanoviću da je ovo drugi put da se direktno upliće u aluminijumsku industriju.Prvi put je bio kad je bio premijer i kad je protivzakonito i suprotno tendersakoj proceduri potpisao ugovor o menadžmetu sa Glenkorom koji nikada nije bio ispunjen , a koštao je stotine miliona eura državu“ naglasio je Radulović.

On je poručio da će podnijeti novom Vrhovnom državnom tužiocu dvije prijave zbog poltike u KAP-u, gdje će jedna biti protiv premijera Mila Đukanovića,a druga protiv Vujanovića.

Bonus video: