Izborna skupština BDZ: Kalač prvi predsjednik

Potpredsjednici stranke su Adnan Ademović, Demir Hodžić i Damir Softić. Za generalnog sekretara BDZ imenovan je Amer Hodžić
163 pregleda 136 komentar(a)
Hazbija Kalač, Bošnjačka demokratska zajednica, Foto: Aida Skorupan
Hazbija Kalač, Bošnjačka demokratska zajednica, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 01.12.2013. 18:02h

Za predsjednika novoformirane Bošnjačke demokratske zajednice, na izbornoj skupštini koja je juče održana u Rožajama, jednoglasno je izabran nekadašnji potpredsjednik Bošnjačke stranke Hazbija Kalač.

Potpredsjednici stranke su Adnan Ademović, Demir Hodžić i Damir Softić. Za generalnog sekretara BDZ imenovan je Amer Hodžić.

U glavnom odboru partije su Erdžan Fetahović, Seid Hadžić, Arben Jakupi, Salahudin Fetić, Emir Ferizović, Musa Kurbardović, Sadik Klimenta, Rejhan Mujković, Mumin Halilović, Ermin Čindrak, Refad Kolić, Almir Muratović, Sead Muratović, Admin Čelebić, Aida Zornić, Semir Redžić i Nusret Balić.

Almir Muratović je i predsjednik Izvršnog odbora koji čine Arben Jakupi (zadužen za resor ekonomije), Edib Šaljić (resor međunarodne saradnje), Nusret Balić (resor nauke), Fikret Zoronjić (resor za kulturu) i Semir Redžić (resor informisanja).

Za predsjednika nadzornog odbora je izabran Zejto Rastoder, a za predsjednika suda časti Ahmed Ahmatović.

Političkim savijetom će predsjedavati Erdžan Fetahović.

Nakon izborne održana je i promotivna skupština na kojoj je predstavljen program partije, a kojoj su prisustvovali i predstavnici DPS, BS i SDP.

Bonus video: