Pejović u Berlinu: Crna Gora preuzela posebnu ulogu

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova ia evropskih integracija, Pejović je sagovornike detaljno upoznao s aktuelnim i planiranim aktivnostima
1 komentar(a)
Aleksandar Pejović, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Pejović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.11.2013. 12:50h

Predstavnici njemačke Vlade kazali su da je Crna Gora, kroz novi pristup proširenju Evropske komisije, preuzela posebnu ulogu i odgovornost i pozdravili njen dosadašnji progres na evropskom putu. Glavni pregovarač Aleksandar Pejović boravio je u Berlinu na redovnim konsultacijom s predstavnicima Ministarstva vanjskih poslova Njemačke, a sastao se i sa zamjenikom generalnog direktora za pitanja i vanjske odnose s EU Peterom Šofom i šefom Odsjeka za vanjske odnose Unije i proširenje Kristofom Reclafom. Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova ia evropskih integracija, Pejović je sagovornike detaljno upoznao s aktuelnim i planiranim aktivnostima, „apostrofirajući značaj otvaranja poglavlja do kraja ove godine kao dodatan stimulans za ukupan tok i kvalitet procesa“. „Naglasio je da postoji puna unutrašnja spremnost za nastavak ispunjavanja evropskih obaveza i zahvalio Njemačkoj na konstruktivnoj i konkretnoj saradnji, uz očekivanje da će biti dalje intenzivirana, konkretno u jačanju neophodnih administrativnih kapaciteta u oblasti usklađivanja domaćeg zakonodavstva s evropskim i njegove kvalitetne primjene“, kaže se u saopštenju.

Iz MVPEI su naveli da su sagovornici ukazali da je Crna Gora, kroz novi pristup EK, preuzela posebnu ulogu i odgovornost.

Bonus video: