Svi za skraćenje mandata: Beranci izlaze na izbore u februaru?

Demokratska partija socijalsita je na ovaj način izbjegla da produbljuje nesporazume unutar svojih redova
52 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 28.11.2013. 19:32h

Odbor za statutarna pitanja Skupštine opštine Berane donio je danas konsenzusom odluku da lokalni parlament u ovom sastavu radi do 16. decembra, odnosno do trenutka kada bude formirana Skupština u Petnjici.

To znači da u lokalnom parlamentu neće biti promjene predsjednika Skupštine i pet odbornika sa područja Bihora, već da će oni, u skladu sa zakonom, učestvovati u radu SO Berane na današnjoj i makar još jednoj sjednici.

Ovakva odluka faktički znači da će izbori u Beranama biti prijevremeni, i da će ovaj sastav parlamenta donijeti odluku o skraćenju najkasnije do 16. decembra.

Prema ranijim informacijama, Beranci će na glasanje najvjerovatnije u februaru.

TV Vijesti, Boban Obradović

Demokratska partija socijalsita je na ovaj način izbjegla da produbljuje nesporazume unutar svojih redova u vezi sa popunjavanjem mjesta koja bi ostala upražnjena odlaskom odbornika sa područja Petnjice, a posebno mjesta predsjednika Skupštine koje pokriva Samir Agović.

On je u međuvremenu izabran za predsjednika OO DPS Petnjica i bio je nosilac liste ove partije na lokalnim izborima u najmlađoj opštini.

Predsjednik najjače opozicione partije u Beranama, SNP, Dragoslav Šćekić za portal Vijesti je rekao da današnja odluka u parlmentu znači da sada sve zavisi od Demokratske partije socijalsita kada će biti održani izbori u ovom gradu.

„Vanredne izbore raspuisuje predsjednik države. Nas ne bi iznenadilo da to bude možda čak i u isto vrijeme kada budu i u Ulcinju. Kada god ih zakazali – januar, februar ili mart, mi ih spremno dočekujemo. I u Herceg Novom je bila skoncentrisana čitava državna infrastruktura, pa nijesu mogli da dobiju. Vjerujem da bez Petnjice DPS neće moći ni u Beranama da zadrži vlast“, rekao je Šćekić.

Galerija

Bonus video: