Bojanić na kampanju potrošio 188,5 hiljada eura

Bojanić je podsjetio da su svi izvještaji u zakonskom formatu, na vrijeme i uz sveobuhvatnu prateću dokumentaciju predati nadležnoj državnoj instituciji i zainteresovanoj nevladinoj organizaciji
52 pregleda 0 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Filip Roganović
Mladen Bojanić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 31.07.2018. 13:24h

Mladen Bojanić je za kampanju za predsjedničke izbore, koji se održani 15. aprila, prikupio 212 hiljada eura, dok su ukupni troškovi iznosili 188,5 hiljada.

On je saopštio da je zakonska procedura izvještavanja o prihodima i rashodima izborne kampanje za predsjednika Crne Gore okončana predajom informacije o zatvaranju računa izborne kampanje u zakonskom roku.

"Za izbornu predsjedničku kampanju ukupno je prikupljeno 212 hiljada eura, a od čega 183,5 hiljada iz budžeta“, naveo je Bojanić.

On je kazao da su nenovčane donacije pravnih i fizičkih lica bile skoro šest hiljada eura.

"Ukupni troškovi izborne kampanje iznosili su 188,5 hiljada eura“, rekao je Bojanić navodeći da je 19,6 hiljada eura vraćeno političkim subjektima koji su podržali izbornu kampanju.

Kako je dodao, sve obaveze prema dobavljačima i aktivistima izborne kampanje su u cjelosti podmirene.

Bojanić je podsjetio da su svi izvještaji u zakonskom formatu, na vrijeme i uz sveobuhvatnu prateću dokumentaciju predati nadležnoj državnoj instituciji i zainteresovanoj nevladinoj organizaciji.

"Odgovoran pristup sredstvima omogućio nam je da nastavimo da budemo korisni u promociji, podsticanju i pružanju podrške neophodnom gradjanskom aktivizmu“, naveo je Bojanić.

On je rekao da su, okrenuti slobodnom i prosperitetnom društvu, osnovali su Fondaciju za građansku hrabrost, u čije ciljeve su utkali ukupnu viziju izborne kampanje.

"Bićemo tu za sve građane Crne Gore čija je savjest jača od straha“, poručio je Bojanić.

On se zahvalio građanima koji su podržali njegovu izbornu kampanju i poručio da ostaje ponosan na ostvareni rezultat.

Bonus video: