Bez DF-a na svečanoj sjednici na Cetinju

Lekić će posjetiti Njegoševu rodnu kuću na Njegušima i na taj način odati počast crnogorskom vladici
56 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2013. 13:42h

Poslanici Demokratskog fronta nije prisustvovala svečanoj sjednici na Cetinju povodom Dana crnogorskog parlamentarizma i 200 godina od Njegoševog rođenja, već će lider tog političkog bloka Miodrag Lekić posjetiti Njegoševu rodnu kuću na Njegušima i na taj način odati počast crnogorskom vladici.

Lekić je novinarima u Skupštini kazao da pored razloga koji je poznat javnosti da DF selektivno učestvuje u radu parlamenta, u toj koaliciji smatraju da se ponovo zloupotrebljavaju državne funkcije pa i sam Njegoš.

“Tri dana prije izbora na Cetinju organizuje skup koji ima propagandni i paradni karakter posvećen jubileju Njegoša. Danas nije dan crnogorskog parlamentarizma, on je utemeljen da se održava 31. oktobra a sa lakoćom je promijenjen datum da bi se približio cetinjskim izborima” rekao je Lekić.

Lekić je kazao da je Crna Gora u parlamentarnoj krizi, gdje se ne zna ko je većina a ko manjina.„Parlament je mjesto za ozbiljan dijalog i za izlazak iz duboke političke krize“, kazao je Lekić.

On je naveo da crnogorski zvaničnici Njegoša zloupotrebljavaju, uvođenjem u blato dnevnih političkih računica i politikantsva.

„Pratimo potrebu zvaničnika da budu intimni sa Njegošem, a radi se o javnom napadu, ide se na Lovćen i drže se besjede“, rekao je Lekić.

On je naveo da premijer Milo Đukanović, prilikom posjete Beranama, nije saopštio ništa o trovanju Beranaca, „zbog neodgovornosti lokalne i državne vlasti“.

Lekić je pozvao državni vrh da se u parlamentu uhvate pravog posla, bez, kako je naveo, parade i pravih propagadnih trikova i da razjasne više stvari.

„Predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapič i Đukanović treba da razjasne bahanalije koje su se desile u Kombinatu aluminijuma, a instalirani predsjednik države treba da objasni kako se osjeća kada Krivokapić kaže da su ljudi iz njegove stranke gledali kako se falsifikuju izbori za šefa države u Rožajama“, precizirao je Lekić.

Poslanik DF-a Goran Danilović kazao je da će lider Fronta počast odati posjetom rodnoj kući Njegoša, dok je dio poslaničkog kluba DF-a predvođen Danilovićem položio vijenac na spomeniku Njegošu kod Crnogorskog narodnog pozorišta.

Poslanici DF-a u biblioteku parlamenta unijeli su sabrana Njegoševa djela izdata uz dnevne novine “Dan”, kao znak podrške tom dnevnom listu i “Vijestima” povodom održane trodnevne konferencije o medijima koju je organizovao Vladimir Beba Popović a na kojoj su se na udaru našla ova dva dnevna lista.

Galerija

Bonus video: