Krivokapić pozvao SDP da se pripremi za samostalan nastup na izborima

Krivokapić je naveo da je SDP jedini politički subjekt koji je bio na pravoj strani istorije
28 komentar(a)
Ažurirano: 12.11.2013. 07:50h

Predsjednik Socijaldemokratske partije(SDP) Ranko Krivokapić pozvao je članove te partije da preuzmu odgovornost za budućnost Crne Gore putem koji počinje od lokalnih izbora u velikom broju opština do onih parlamentranih izbora za koje “moramo biti spremni kad god se oni budu održali”.

“Naša je dužnost da stvorimo državu u kojoj će beskompromisno da vladaju zakoni, a ne volja pojedinaca; državu koja će svoje resurse koristiti, ne da spasava tuđe privatne biznise, već da obezbijedi blagodet svojim građanima”, napisao je Krivokapić u pismu koje je prije nekoliko dana uputio članovima SDP-a, a u koje su “Vijesti” ime uvid.

“Naša je istorijska obaveza da činimo ono što se učiniti mora, kako bi Crna Gora bila ne samo nezavisna, već i država ponosnih ljudi koji žive po mjeri i standardima svojih budućih sugrađana u zemljama Evropske unije i NATO-a. Ostvarivanje tog cilja nije ništa manje težak zadatak od pobjede u borbi za nezavisnost... Pozivam Vas da od ovog trenutka zajedno krenemo putem pobjede koja je jedina garancija sigurne budućnosti naše djece”, napisao je lider socijademokrata.

Na početku pisma, Krivokapić je naveo da je SDP jedini politički subjekt koji je u posljednjih četvrt vijeka bio na pravoj strani istorije.

“U ostvarivanju naših ciljeva, vi ste, na braniku slobodne Crne Gore, nerijetko bili izloženi progonima i nepravdama različite vrste. I pored toga, ostali smo zajedno čvrsti, jer smo znali da smo na pravom putu i da branimo one principe koje nam je istorija ostavila u amanet. Ponosni na ulogu, koju je istorija dodijelila našoj generaciji, ostvarili smo najvažniji san u novijoj istoriji Crne Gore - san o njenoj nezavisnosti”, naveo je Krivokapić.

Dodao je da su, “naoružani strpljenjem i mudrošću u ostvarivanju ovog svetog istorijskog cilja, ponekad morali da pristajemo na kompromise”.

“Nekad su ovi kompromisi bili veoma teški, ali u ostvarenju važnih životnih ciljeva sudbina vam nerijetko dodijeli saputnike koje sami ne biste odabrali”, naveo je lider SDP-a.

On je ocijenio da je Crna Gora danas, velikom zaslugom SDP-a, suverena i međunarodno priznata, ali da nije država pune vladavine prava i solidarnosti.

“Iako međunarodno priznata, nedomaćinsko gazdovanje državnim resursima ugrožava budućnost naše djece. Istorija ljubomorno krije koje su konačne pobjede. Što je veća pobjeda, zahtijeva i više truda da je oplemeni i učini vrijednom svih žrtvovanja i istorijske mudrosti običnih ljudi. Izazovi novog doba nijesu tako ovjenčani lovorom pobjede, ali su uslov da sloboda zanavijek ostane”, napisao je Krivokapić.

Galerija

Bonus video: