Reakcija Nove na izjavu Vučićevog saradnika: Nismo manjina u svojoj kući

"Teza da su Srbi u Crnoj Gori nacionalna manjina potekla je upravo od crnogorskog režima"
41 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.11.2013. 10:10h

Nova srpska demokratija saopštila je juče da Srbi u Crnoj Gori nijesu i ne mogu biti nacionalna manjina i taj stav podržavaju i Srpska napredna stranka (SNS), njen predsjednik Aleksandar Vučić i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, saopšteno je juče iz Nove.

Nova je reagovala na izjavu predsjednika Narodne skupštine Srbije i potpredsjednika SNS-a Nebojše Stefanovića, koji je Srbe u Crnoj Gori nazvao nacionalnom manjinom. On je naveo i da, na osnovu razgovora sa crnogorskim kolegom Rankom Krivokapićem i šefom diplomatije Igorom Lukšićem, smatra da postoji spremnost vlasti Crne Gore da rade na tome da se položaj Srba poboljša.

Portparol Nove Jovan Vučurović kazao je da su u toj partiji začuđeni stavom Stefanovića, “koji možda nije dobro prenijet”.

Teza da su Srbi u Crnoj Gori nacionalna manjina potekla je upravo od crnogorskog režima. To sve znaju i naše kolege iz SNS, kazao je Vučurović

On je naveo da je teza da su Srbi u Crnoj Gori nacionalna manjina potekla upravo od crnogorskog režima.

“Čak su u jednom vremenu osnovali i takozvani savjet srpske nacionalne manjine, a sve sa namjerom da Srbe predstave gostima u vlastitoj kući, u zemlji koju su stvarali i za koju su krvarili naši preci, i u kojoj nikada nećemo pristati da budemo nacionalna manjina. To sve znaju i naše kolege iz SNS, koje, kao i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, dobro razumiju karakter i prirodu odnosa srpskog naroda i države Crne Gore”, kazao je Vučurović.

On je naglasio da srpski narod ne pristaje da zavisi od milostinje ili dobre volje bilo kojeg režimskog političara, pa ni Lukšića i Krivokapića.

“Uporno insistiramo i tražimo primjenu važećih demokratskih standarda i zaustavljanje diskriminacije nad srpskim narodom i srpskom jezičkom zajednicom u Crnoj Gori. Na dobrom smo putu da se kroz proces smjene vlasti u Crnoj Gori izborimo za apsolutnu ravnopravnost građana i nacionalnih zajednica”, kazao je Vučurović.

Bonus video: