SNP: DPS se sjeti Cetinja samo pred izbore

"...To je primjer grada u kojem ta stranka ne bi trebalo ni da pređe cenzus"
12 komentar(a)
Cetinje, Foto: Zoran Đurić
Cetinje, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.10.2013. 13:50h

Demokratska partija socijalista (DPS) sjeti se Cetinja i njegovih građana samo kada se približivaju izbori, a to je primjer grada u kojem ta stranka ne bi trebalo ni da pređe cenzus, ocijenjeno je Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP).

Iz SNP-a su podsjetili da se lokalni izbori na Cetinju održavaju 16. novembra, navodeći da su se predstavnici DPS-a na Cetinju, po oprobanom receptu, "obećavaju zlatna brda i doline“.

„Ponovo, po ko zna koji put, lažno obećavaju gradnju žičare od Kotora do Lovćena i brojnih infrastrukturnih objekata"

„Drže 'velike' govore i u predizborne svrhe zloupotrebljavaju čak i međunarodne manifestacije. DPS-ovci su se konačno sjetili Lovćena i slavnoga Njegoša i njegove veličine“, navodi se u saopštenju SNP-a.

Oni su naveli da su u DPS-u tek sada su prihvatili davnašnje zalaganje SNP-a da treba donijeti novi zakon o Prijestonici i Cetinje učiniti istinskom Prijestonicom Crne Gore, koja će imati poseban status i prihode u sistemu lokalne samouprave.

„Ponovo, po ko zna koji put, lažno obećavaju gradnju žičare od Kotora do Lovćena i brojnih infrastrukturnih objekata“, kaže se u saopštenju.

DPS, smatraju u SNP-u, time želi da zamagli svarnost da je svojom vladavinom totalno uništio cetinjsku privredu i zapustio ogromno nasleđe koje je uvijek predstavljalo državotvornu, duhovnu i kulturološku vertikalu Crne Gore.

„Dovoljno je danas pogledati ostatke privrednih kapaciteta kojima caruje zapuštenost, korov i korozija pa shvatiti kako se DPS svih ovih godina odnosio prema Cetinju i njegovim građanima“, navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a su ocijenili da su katastrofalnom ekonomskom politikom DPS-a i Socijaldemokratske partrije do kraja urnisani moćni privredni kapaciteti Cetinja.

„Opljačkana su i više ne postoje preduzeća Obod,, Trgopromet, Tara, Bojana, Obod geneks, Sanitas, Montena, Košuta i Ribarstvo na Rijeci Crnojevića, a više od osam i po hiljada radnika, tih nekada uspješnih kolektiva, ostalo je bez posla, a mnogi ni do danas nijesu ostvarili svoja elementarna prava“, kaže se u saopštenju.

Cetinje je, naveli su iz SNP-a, primjer grada u kojem DPS ne bi trebao da pređe ni izborni cenzus, „a kamoli da se nada da će im Cetinjani dati povjerenje da nastave da vladaju na način kako su to godinama činili“.

„Zato će građani na narednim izborima svoj glas dati onima koji istinski vole svoj grad i koji imaju realne programe za rješavanje brojnih problema sa kojima se sučava Cetinje“, navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a su naveli da će ta partija dobiti povjerenje, „čiji je klub odbornika u Skupštini Prijestonice, iako iz opozicionih klupa, pokazao da su SNP –u razvoj Cetinja i interesi njegovih građana u prvom planu“.

Bonus video: