Cetinjski SDP: Akcenat vlasti da bude na standardu učenika i studenata

"Na taj način ćemo stvarati uslove da se naši mladi sugrađani, nakon studija, vrate u svoj grad i budu nosioci njegovog budućeg razvoja"
224 pregleda 12 komentar(a)
Mirko Stanić, Nikola Đurašković i Dušan Kašćelan, Foto: SDP
Mirko Stanić, Nikola Đurašković i Dušan Kašćelan, Foto: SDP
Ažurirano: 23.10.2013. 17:04h

Socijaldemokratska partija smatra da ključne odrednice politike buduće lokalne vlasti na Cetinju moraju biti ulaganje u obrazovanje, učenički i studentski standard i briga o lokalnim obrazovnim ustanovama.

"Cijenimo da je neophodno da nova lokalna vlast sa više pažnje tretira probleme učenika i studenata sa Cetinja, kao i čitav niz problema u kojima se nalaze lokalne obrazovne ustanove.

Naš program podrške obrazovanju podrazumijeva uvođenje subvencija za prevoz svih studenata i učenika ka obrazovnim institucijama u drugim crnogorskim gradovima, što će, smatramo, značajno uticati na unaprijeđenje veoma lošeg standarda učenika i studenata i njihovih porodica", navodi se u saopštenju te stranke koju potpisuju tri kandidata za odbornička mjesta u cetinjskom parlamentu, Mirko Stanić, Nikola Đurašković i Dušan Kašćelan.

U toja stranci navode “da uporedo sa tom mjerom, SDP će insistirati na kreiranju programa za stipendiranje uspješnih učenika i studenata sa posebnim akcentom na profesije neophodne lokalnoj upravi i javnim preduzećima”.

"Na taj način ćemo stvarati uslove da se naši mladi sugrađani, nakon studija, vrate u svoj grad i budu nosioci njegovog budućeg razvoja.

Sigurni smo da ovaj pristup nema alternativu i da predstavlja osnov podizanje nivoa kadrovske osposobljenosti lokalne samouprave i cijelog javnog sektora u našem gradu", navodi se u saopštenju.

U SDP dodaju da umjesto kontinuiranog odliva stanovništva, a prije svega mladih ljudi, sprovodiće mjere koje će garantovati stvaranje uslova za povratak naših mladih sugrađana na Cetinje i davanje punog doprinosa njegovom razvoju.

"Ovaj pristup i kreiranje socijalno odgovorne politike zasnovane na principima pravde i solidarnosti biće veoma važne odrednice na kojima će SDP insistirati prilikom konstituisanja nove lokalne vlasti", zaključuju u SDP-u.

Bonus video: