Bošković sa novoimenovanim izaslanicima: Saradnjom sa članicama do ispunjenja ciljeva NATO-a

Bošković je ocijenio da se ciljevi Alijanse mogu postići jedino udruženim snagama i intenzivnom saradnjom zemalja članica
2 komentar(a)
Ministarstvo odbrane, Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ministarstvo odbrane, Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 27.07.2018. 13:28h

Ciljevi NATO saveza mogu se postići jedino udruženim snagama i intenzivnom saradnjom zemalja članica, ocijenio je ministar odbrane Predrag Bošković, navodeći da će Ministarstvo nastaviti da baštini dobru saradnju sa stranim partnerima.

Bošković se danas sastao sa novoimenovanim izaslanicima odbrane Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), Ilijom Dakovićem, u Velikoj Britaniji i Sjevernoj Irskoj, Darkom Vukovićem i u Njemačkoj, Esmerom Gašaninom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Bošković je kazao da očekuje da će novoimenovani izaslanici dodatno unaprijediti postojeće bilateralne odnose i razviti nove projekte u oblasti odbrane.

"Razgovarajući o prioritetnim zadacima koji ih očekuju na novim dužnostima, naglašena je i puna podrška Ministarstva u cilju jačanja bilateralne odbrambene saradnje sa stranim partnerima i saveznicima", navodi se u saopštenju.

Bošković je ocijenio da se ciljevi Alijanse mogu postići jedino udruženim snagama i intenzivnom saradnjom zemalja članica.

On je poručio da će Ministarstvo nastaviti da baštini dobru saradnju sa stranim partnerima.

Izaslanici odbrane su istakli da će dostojno predstavljati Crnu Goru i da će intenzivirati saradnju sa zemljama članicama i partnerskim državama.

"Oni su se saglasili da Crna Gora, kao nova NATO članica mora da teži uspostavljanju tijesnih veza i dobre saradnje sa saveznicima, u cilju dostizanja standarda NATO-a i pune integracije Vojske Crne Gore u strukture Alijanse", saopšteno je iz Ministarstva.

Bonus video: