Danilović: Naša ponižena država obrazac maltretiranja svih

On je na Facebooku komentarisao da je vlast egzaltirana, iako je u gradu bilo "opsadno, vanredno stanje"
67 pregleda 18 komentar(a)
goran danilović, Foto: Facebook
goran danilović, Foto: Facebook
Ažurirano: 21.10.2013. 10:02h

Crna Gora je obrazac kako se maltretiraju manjine i većine, bez obzira na jučerašnju Paradu ponosa, ocijenio je poslanik Demokratskog fronta, Goran Danilović.

On je na Facebooku komentarisao da je vlast egzaltirana, iako je u gradu bilo "opsadno, vanredno stanje".

"Po glavi... i brkovima stanovnika Bogu hvala, veliki skup policijskih snaga (njih oko 2000) i usput održana Lgbt parada, (oko 100 učesnika) završene su sa "samo šezdesetak" privedenih i par desetina lakše i teže povrijeđenih!??? Vlast je egzaltirana, mada smo u gradu od ranog jutra imali u stvari opsadno, vanredno stanje. Uspjeli smo!?? U čemu? Ko je uspio? Čestitaju nam!? Zašto? Zato što je samo stotinu učesnika LGBT parade uspjelo da sačuva ovoliku polliciju??? Ništa i niko danas nije dokazao u Podgorici što nije znao svaki građanin, s brkovima i bez brkova!", napisao je Danilović.

On je ocijenio da jučerašnji dan može biti upamćen samo po "najvišoj koncentraciji policijskih snaga po glavi i brkovima stanovnika u Evropi".

"Možda je neko premijeru i čestitao na evidentnoj "snazi države" ali pitanje je zašto i u čijoj koprodukciji je morala da se održi parada na kojoj je bilo dvadeset puta manje učesnika nego policajaca!? I hoće li sada biti bankrota KAP-a ili..? I hoće li za sledeći put biti primoravani i maltretirani ljudi da idu na paradu mimo vlastite volje i opredjeljenja dok se makar ne izjednači broj sa brojem policajaca??? Naša ponižena država je, medjutim, obrazac kako se maltretiraju manjine i većine, pa makar čestitka Vladi stigla i iz Nobelovog instituta. Realnost je surova", zakljujučuje Danilović.

Bonus video: