Bokeški forum: Razbacuje se novac Tivćana

"Pitanje, koje mi u Bokeškom Forumu postavljamo je: ko je od silne nagomilane, a uglavnom nestručne partijske birokratije kriv za ovaj propust?"
867 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Bokeški forum
Ilustracija, Foto: Bokeški forum

Nakon oprosta višemilionskog duga, te izgubljenih sudskih sporova, tivatska lokalna uprava nastavlja sa razbacivanjem novca koji iz opštinske kase nestaje kao iz "rupe bez dna", saopšteno je iz Bokeškog foruma.

"Ovoga puta sretni dobitnik tivatskog novca, na osnovu sudske presude, je PAM (organizacija za zaštitu autorskih prava) a Tivćani i Tivćanke će u to ime, morati da plate preko 300 hiljada eura. Ispade tako, da su nas oni silni muzički hepeninzi koštali koliko Svetog Petra kajgana", navodi se u saopštenju.

U poređenju sa dosadašnjim milionima koje je lokalna vlast "bacila u vjetar", kako ocjenjuju u Bokeškom forumu, 300.000 može zvučati malo.

"Međutim, ukoliko se zna da živimo u društvu u kojem djecu liječimo SMS porukama, a Savjeti roditelja i nevladina udruženja organizuju akcije kako bi se normalizovao rad javnih ustanova, ovaj prosuti novac je ogroman".

"Pitanje, koje mi u Bokeškom Forumu postavljamo je: ko je od silne nagomilane, a uglavnom nestručne partijske birokratije kriv za ovaj propust? Zar nije bilo nikog ko je na kvalitetan način mogao da iščita zakonsku regulativu i da stavi do znanja da ćeš ono što ne platiš na mostu platiti na ćupriji ? Da li će konačno neko odgovarati za ovaj kardinalni propust ili će sve imati epilog i do sad izgubljenih miliona i svesti se na onu 'pojeo vuk magarca'", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: