Vučković: Imamo dovoljno institucija, pitanje je kako rade

Premijer Milo Đukanović kazao je ranije da u Crnoj Gori ne postoji organ koji će zaštiti institucije od stalnog napada na njih.
78 pregleda 4 komentar(a)
Veselin Vučković, Foto: Savo Prelević
Veselin Vučković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.10.2013. 12:53h

Crna Gora ima dovoljno organa i institucija, ali je pitanje koliko su efikasne, ocijenio je vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca, Veselin Vučković.

Premijer Milo Đukanović kazao je ranije da u Crnoj Gori ne postoji organ koji će zaštiti institucije od stalnog napada na njih, i da je to zajedničko za sve afere koje se u poslednje vrijeme pojavljuju.

"Imamo mi dovoljno organa i institucija, ali nijesam siguran da li one rade svoj posao“, kazao je Vučković Radiju Antena M. On je rekao da razumije zahtjev premijera, ali da problem nije u formiranju nekog posebnog organa, već u naraslim društvenim tenzijama.

"Ukidanje uvrede i klevete stvorilo je klimu u kojoj se elementarne norme ljudskog dostojanstva ne poštuju“, smatra Vučković. Zbog svega toga se, kako je naveo, Tužilaštvo našlo u specifičnoj situaciji.

Komentarišući izjavu predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića da tužilaštvo i sudstvo moraju dokazati nezavisnost i samostalnost kada su u pitanju rezultati u vezi sa aferom "Snimak", Vučković je rekao da će sve što je započeto biti završeno u skladu sa zakonom.

"Ono što smo započeli u proceduru biće zakonito sprovedeno. Radićemo samo na osnovu dokaza i utvrđenih činjenica. To je nezavisnost Tužilaštva", zaključio je Vučković

Bonus video: