Pozitivna: Vučkovićev gest je dokaz nedostatka argumenata

Vučković je još jednom dokazao da su izmjene Ustava neminovne i da na čelo pravosuđa moraju doći novi ljudi, izabrani na novi način, smatraju u PCG
1 komentar(a)
Veselin Vučković, Foto: Arhiva Vijesti
Veselin Vučković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.10.2013. 16:53h

Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca (VDT), Veselin Vučković ne može argumentima pokazati da je Tužilaštvo temeljito i pošteno radilo posao, a dokaz za to je njegovo napuštanje sjednice Odbora za antikorupciju, smatraju u Pozitivnoj Crnoj Gori.

Vučković je napustio sjednicu nakon ocjene advokata Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Veselina Radulovića da je tužilaštvo najkorumpiranija institucija u Crnoj Gori.

“Pozitivna CG ponašanje Vučkovića vidi kao dokaz da v.d. VDT-a ne može argumentima pokazati da je tužilaštvo temeljito i pošteno radilo svoj posao, pa se, da bi odvratio pažnju sa suštine problema, služi providnim političkim trikom”

“Pozitivna Crna Gora ponašanje Vučkovića vidi kao dokaz da vršilac dužnosti VDT-a ne može argumentima pokazati da je tužilaštvo temeljito i pošteno radilo svoj posao, pa se, da bi odvratio pažnju sa suštine problema, služi providnim političkim trikom”, navodi se u saopštenju.

Iz Pozitivne su ocijenili da je napuštanjem sjednice Vučković još jednom dokazao da su izmjene Ustava u Crnoj Gori neminovne i da na čelo pravosuđa moraju doći novi ljudi, izabrani na novi način.

“Ovim političkim manevrom Vučković je potvrdio da ne može pokazati ozbiljne rezultate istrage u aferi Snimak, ali ni u drugim važnim istragama, čije razrješenje odavno čeka crnogorska javnost, ali i Brisel”, kaže se u saopštenju.

Vučković, tvrde u Pozitivnoj, najmanje ima pravo da bude uvrijeđen jer odluke VDT-a vrijeđaju zdrav razum i sve građane, koji više ne vide smisao u radu pravosudnih organa i nažalost shvataju, ono što je neshvatljivo u zemljama vladavine prava, da zakoni ne važe jednako za sve.

“Vučkovićeva izjava da neće postupati pod bilo čijim pritiskom je više nego licemjerna, jer je nakon rezultata istrage u aferi Snimak svima jasno da tužilaštvo kao i VDT rade pod pritiskom i isključivo u interesu partija na vlasti”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: