Cetinjska opozicija: DPS zbog izbora obnavlja Autobusku stanicu

U SDP-u podržavaju gradnju svih infrastrukturnih objekata čija gradnja ubrzano započinje ovih dana
11 komentar(a)
autobuska stanica, Cetinje, Foto: Danijela Lasica
autobuska stanica, Cetinje, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 11.10.2013. 17:08h

Najavljena rekonstrukcija Autobuske stanice u prijestonici samo je još jedan trik DPS-a pred izbore 16. novembra, ocijenili su u cetinjskoj opoziciji.

“Svaka cetinjska baba zna da se u novembru ne počinju nikakvi građevinski radovi, a oni kopaju i rekonstruišu ulicu pored Gimnazije, a sada grade i autobusku stanicu”, kazao je predsjednik Pozitivne na Cetinju Dragan Cvetković.

Cetinjani su se, dodao je on, naslušali praznih obećanja.

“Jasno je svima da je po srijedi predizborna manipulacija u koju više niko ne vjeruje, čak ni oni sami. Najavili su krečenje i zamjenu brava i kvaka na ruiniranoj stanici i, zamislite, biće i biletarnice. Neka na toj biletarnici simbolički kupe karte, jer nakon 17. novembra njihov autobus vozi u opozicione klupe”, poručio je Cvetković.

U SDP-u, kazao je njihov odbornik Ivan Gazivoda, smatraju da se i do sada moglo pristupiti sličnom projektu, te da su oni više puta tražili da otpočne gradnja autobuske stanice koja će zadovoljavati potrebe građana.

U SDP-u, kazao je njihov odbornik Ivan Gazivoda, smatraju da se i do sada moglo pristupiti sličnom projektu

“Osnovne funkcije poput biletarnice, nekoliko pristupnih perona i održavanje rasvjete i higijene, mogli su se obezbijediti sa nekoliko desetina hiljada eura, pa kad dođu povoljnija ekonomska vremena da se krene u izgradnju većeg objekta koji bi imao multifunkcionalni karakter”, rekao je Gazivoda.

U protekle četiri godine su, dodao je on, više od 20 puta na sjednicama Skupštine “predlagali nešto tako”.

“Odgovor predstavnika lokalne uprave bio je da će autobuska stanica biti građena po projektu koji predviđa značajne izmjene načina ulaska u Cetinje i samu stanicu. Sada se u predizbornom periodu pokreće rješavanje ovog pitanja na način koji smo više puta predlagali, da bi neko pred same izbore mogao reći da je problem riješen“, kazao je Gazivoda.

U SDP-u, kako su naveli, podržavaju gradnju svih infrastrukturnih objekata čija gradnja ubrzano započinje ovih dana u prijestonici.

“Zato jer mislimo da građani Cetinja od toga mogu imati samo koristi i da neće to nigdje poći i kad DPS ne bude na vlasti u našem gradu. Samo je, umjesto predizbornog graditeljstva, trebalo raditi na poboljšanju uslova života naših sugrađana i u protekle tri i po godine”, kazao je Gazivoda.

DPS bez odgovora

Navodeći da su svoj dio posla završili još prošle godine, iz lokalne vlasti su poručili da je “prilično nelogično dovoditi događaje iz tog perioda u vezu sa predstojećim lokalnim izborima”.

Međutim, u DPS-u nijesu direktno odgovorili na pitanje je li suviše slučajno da je vlasnik Autobuske stanice upravo pred izbore shvatio da nema para za izgradnju nove stanice, zbog čega će pristupiti rekonstrukciji postojeće.

Bonus video: