Popović: Državnost Crne Gore ne gradi se na SPC-u

„Koliko je u našoj moći, mi nećemo dopuštiti još jednu tragičnu izdaju“, poručio je Popović
35 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Andrija Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.10.2013. 19:19h

Državnost Crne Gore ne može se graditi na Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC), poručio je danas lider Liberalne partije Andrija Popović.„Ako neko misli da se državnost Crne Gore može graditi na SPC-u u Crnoj Gori veoma se vara,a sadašnje naknadne prazne ’frazetine’ čelnika stranaka državotvornog bloka malo kome što znače“, navodi se u izjavi Popovića. On je kazao da „niko od njih i njihovih užih rukovodstava, s izuzetkom lidera liberala, nije u nedjelju na Cetinju prisustvovao polaganju kamena temeljca crkve Svetog Ivana Prepodobnog Crnojevića, u organizaciji Crnogorske pravoslavne crkve“.„Za razliku od njih svi čelnici ’unionističkih’ partija su bili na osvještanju Sabornog hrama SPC u Podgorici, i time svima poslali jasnu poruku“, rekao je Popović.

Krivokapić: Hramom bi da sakriju KAP >>>

DPS Krivokapiću: Građani su Bog na zemlji i daju sud na izborima >>>

Prema njegovim riječima, iako je prije sedam godina obnovila državnost, Crna Gora "i dalje stoji na veoma klimavim nogama" sa svakodnevnim negacijama državnih simbola državnosti, ali i crnogorskog jezika i CPC.„Većina naroda u Crnoj Gori još uvijek nije svjesna što nam se desilo sa uvezenim događajima 1918. godine, sa takozvanom Podgoričkom skupštinom, ili 1989. sa ’antibirokratskom revolucijom’, kada smo bili prosto pometeni sa karte svijeta, i još se oporavljamo od tih strašnih dešavanja“, naveo je Popović.On je kazao da sve što se sada dešava mnogo podsjeća na te godine, bez obzira na slanje „poruka praštanja, pomirenja i puštanje golubova mira“.

Liberali se, kako je naveo, zalažu za odvojenost vjerskih zajednica od države, njihovo ravnopravno i slobodno vršenje vjerskih obreda

Bonus video: