Milošević: DPS će biti vlast u sve tri opštine

Milošević je naveo da SDP sada tvrdi da je ista vlast bila čista 11 godina, a da se korumpirala za svega dvije godine, a “takve izjave i njima i nama nanose političku štetu”
69 pregleda 20 komentar(a)
Tarzan Milošević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Tarzan Milošević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.10.2013. 13:43h

Demokratska partija socijalista (DPS), nakon lokalnih izbora na Cetinju u Mojkovcu i Petnjici, biće na vlasti u sve tri opštine, kazao je politički direktor stranke Tarzan Milošević, navodeći da nema razloga za održavanje prijevremenih izbora u Podgorici.

Milošević je kazao da su u DPS-u uvjereni u njihovu pobjedu u sve tri opštine u kojima su izbori zakazani za 16. novembar.

"U javnosti se lokalni izbori pokušavaju predstaviti prekretnicom političkih dešavanja u Crnoj Gori, zbog čega je medijska “priprema” za njih davno počela. Međutim, poznato je da se DPS ne oslanja puno na medijsku promociju svoje politike, već da to radi kroz direktan kontakt sa građanima”, rekao je Milošević agenciji Mina.

On je naveo da su prvi utisci u kampanji odlični i da je očigledno da kod građana postoji elan i raspoloženje za podršku DPS-u.

"Kada imate više mandata nego svi drugi zajedno to je dupla pobjeda. Cilj DPS-a na predstojećim lokalnim izborima su tri duple pobjede"

U Petnjici je DPS, kako je dodao, uvijek imao najveću podršku.

"Sada kada je DPS presudno uticao na dobijanje opštine ,siguran sam da će podrška biti još izdašnija. Sve su to razlozi na kojima temeljimo realan optizam za još jedan uspješan rezultat naše partije", rekao je Milošević.

Komentarišući izglede da DPS nakon izbora u nekoj od opština bude na vlasti samostalno, kao što je bio slučaj nakon prethodnih izbora na Cetinju, Milošević je naveo da se može reći da partija koja je osvojila najviše glasova, pobjednik na izborima.

"Kada imate više mandata nego svi drugi zajedno to je dupla pobjeda. Cilj DPS-a na predstojećim lokalnim izborima su tri duple pobjede", rekao je on.

Milošević smatra da nije jednostavno napraviti matematičku analizu mogućeg rezultata zbog drugačije situacije u opštinama.

"U Petnjici se organizuju izbori prvi put i dobro je što sve partije nastupaju samostalno, dok su prethodne cetinjske i mojkovačke izbore bojkotovali Nova srpska demokratija i Pokret za promjene", pojasnio je on.

Prema riječima Miloševića, u toj jednačini sa mnogo nepoznatih, jedino je poznato da će i nakon 16. novembra DPS biti vlast u sve tri opštine.

On je saopštio i da nije moguće održavanje prijevremenih lokalnih izbora u Podgorici niti da za njh ima razloga.

Upitan da prokomentariše izjave iz Socijaldemokratske partije (SDP), čiji su predstavnici naveli da će na izbore u Podgorici izaći kako bi srušili koruptivnu vlast gradonačelnika Miomira Mugoše, Milošević je kazao da je Glavni grad za vrijeme upravljanja aktuelnog predsjednika opštine doživio ekonomski i građevinski preporod.

Milošević je podsjetio da je Mugoša gradonačelnik od 2000. godine.

"Možda zvuči kao floskula, ali je gola istina da je Podgorica za vrijeme njegovog upravljanja doživjela ekonomski i građevinski preporod. Zaslugu za takvo stanje stvari pripada pripada i svim građanima Podgorice, lokalnoj vlasti, DPS-u i SDP-u onim dijelom kolika je bila njihova participacija u vlasti, i to do 2011.godine", rekao je Milošević.

On je naveo da SDP sada tvrdi da je ista vlast bila čista 11 godina, a da se korumpirala za svega dvije godine, a “takve izjave i njima i nama nanose političku štetu”.

Odgovarajući na pitanje da li nakon “oštrih ocjena” iz SDP-a isključuje mogućnost saradnje sa tom strankom nakon izbora u Podgorici, Milošević je kazao da do tog datuma ima više od pola godine.

"U politici sam naučio da nije zahvalno praviti prognoze ovoga tipa ni za mnogo kraći vremenski period. Ali ako vodite kozistentnu i odgovornu politiku kao DPS, onda nemate razlog da brinete za izborni rezultat niti za potencijlnu saradnju sa drugim partijama", dodao je on.

Milošević je rekao da, bez obzira na sve nesuglasice u koaliciji sa SDP-om i na državnom nivou i u Podgorici, dok je ona funkcionisala, cijeni da je saradnja dvije partije bila je vrlo uspješna i da su ostvareni zavidni rezultati.

"Formula tog uspjeha se ogledala u realnosti SDP-a da prihvati i uvaži snagu DPS-a i našeg programa, kao i našeg razumijevanja političke posebnosti SDP-a", zaključio je on.

Bonus video: