Husović: Usmjerićemo strane investitore da ulažu na sjeveru

Predsjednik opštine Plav je rekao da je ta opština najnerazvijenija u državi i da joj je potrebna pomoć i podrška centralnih vlasti
24 komentar(a)
Rafet Husović, Foto: Boris Pejović
Rafet Husović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.10.2013. 18:22h

Vlada će naredne godine pojačati pomoć sjeveru i usmjeriće strane investitore da što više ulažu u taj dio Crne Gore, kazao je potpredsjednik Vlade Rafet Husović tokom posjete Plavu.

Iz Vlade je saopšteno da je Husović razgovarao sa predsjednikom Opštine Plav Orhanom Šahmanovićem o mogućnostima podrške izvršne vlasti realizaciji razvojnih i infrastrukturnih projekata kroz planirani budžet za 2014.

"Razgovarali smo o započetom uređenju korita rijeka, i plašimo se da se već kasni sa tim radovima. To bi svakako imalo još teže posljedice za ovaj kraj ukoliko bi bilo jesenjih poplava", rekao je Husović.

On je naveo da je dogovoreno da Direkcija javnih radova intenzivira radove na tim objektima.

Šahmanović je naveo da nije zadovoljan tokom radova na nekim infrastrukturnim objektima.

"Sa radovima se dosta kasni, a znamo da vremenski uslovi ne idu na ruku građevinskim radovima", kazao je on.

Šahmanović je rekao da je Plav najnerazvijenija opština u državi i da joj je potrebna pomoć i podrška centralnih vlasti.

"U tom pravcu očekujemo od Vlade da nam pomogne, što je od životnog značaja za plavsku opštinu", kazao je on.

Šahmanović je, kako je saopšteno, informisao Husovića o uređenju i zaštiti Plavskog jezera koje je trenutno ugroženo od prirodnih uticaja, ali i ljudskog faktora.

"Ukoliko ne preduzmemo hitne mjere njegovog uređenja i zaštite, u ovom kraju bez jezera neće biti ni turizma", kazao je Šahmanović.

Bonus video: