Tarzan Milošević Jelisavi Kalezić: Nijesmo htjeli da Vas uvrijedimo

Milošević je poručio i da “onome što je Kalezić napisala o kolegama iz DF-a u svom komentaru nema šta da doda ni da oduzme”
53 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2013. 17:06h

Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević poručio je poslanici Demokratskog fronta (DF) Jelisavi Kalezić da u saopštenju vladajuće partije “nije prepoznao ni u premisi namjeru DPS-a niti pojedinca iz te partije da povrijedi nju lično ili njen autoritet kao poslanika”.

Kalezić je ranije od Miloševića zatražila javno izvinjenje zbog dezinformacije objavljene u saopštenju DPS-a u kojoj je njena inicijativa o načinu finansiranja tog političkog saveza predstavljena kao namjera da se novac od nestranačkih mandata podijeli između Miodraga Lekića, Janka Vučinića i nje.

“Uz potpunu saglasnost sa vama da se mora naći forma zaštite nestranačkih ličnosti, ma na čijoj se listi nalazile, što očito sa vama nije slučaj na listi DF-a, zahtjev koji ste uputili radnoj grupi koja radi na inoviranju zakona o finansiranju političkih partija, u dijelu finansiranja o kome vi govorite, imaće punu podrsku DPS-a”, naveo je Milošević u odgovoru koji je prekjuče dostavio “Vijestima”.

Jelisava Kalezić (FOTO: Boris Pejović)

On je kazao i da nikad nijedan pojedinac nije bio “politička meta” DPS, pa ni ona:”Cilj naše partije da politiku vodimo na opštim principima, sa ambicijom da realizujemo naš program i naše stavove. Kome iz DF-a ste politička meta, vi to najbolje znate”. Milošević je poručio i da “onome što je Kalezić napisala o kolegama iz DF-a u svom komentaru nema šta da doda ni da oduzme”.

“Vi ste mnogo bolje, preciznije i slikovitije pokazali na koji način se u DF-u raspolaže sredstvima, nego što smo naveli u saopštenju”, dodao je on.

Pošto je Kalezić ranije kazala da je njen predlog da se dijelom novca koje DF dobija iz budžeta podržu rad nestranačkog dijela koalicije interno pitanje i da je “neuobičajeno da je komentator na DPS sajtu obaviješten o tome", Milošević je rekao:

"Što se tiče vaše iznenađenja da se DPS bavi unutrašnjim odnosima u DF-u, podsjećam vas da je, od formiranja do danas, u programu DF-a aktuelna jedna jedina tačka – unutrašnji odnosi u DPS-u i razgovori na sastancima naše partije”, naveo je on i poručio:

“Poštovana koleginice Kalezić, poštujući vas kao damu i intelektualku žao mi je ako je naše saopštenje na bilo koji način kod vas izazvalo ličnu, građansku nelagodu. Nije nam to bila namjera”.

Kalezić je u ranije u reagovanju dostavljenom "Vijestima" kazala da ima dokumentaciju o svojoj inicijativi za finansiranje koalicije i vjerodostojne svjedoke što je, kako je kazala, dovoljno za sud da ustanovi da je oklevetana.

Ona je navela da je u tekstu DPS-a, objavljenom u medijima i na sajtu te partije, pomenuta u kontekstu i na način koji pokazuje da je riječ "o nedopustivoj površnosti i nejasnoći u saopštavanju informacije javnosti" ili o namjeri da se nanese direktna moralna šteta njenom integritetu, njoj kao nestranačkoj poslanici, ali i moralna šteta nastranačkim članovima kluba DF-a.

Precizirala je da je riječ o citatu iz saopštenja DPS-a "Izvještaj DRI – Nova da objasni kako je potrošila 300 000 bez pokrića", u kojem se navodi: "Kako se finansira grupa Miodrag Lekić? Da li on i dalje troši novac samo na sebe u Rimu ili je poslušao koleginicu Jelisavu Kalezić da ga podijeli sa njom i Jankom Vučinićem?"

“Vijesti” su ovim povodom kontaktirale i lidera DF-a Miodraga Lekića, ali on nije odgovarao na pozive redakcije.

Galerija

Bonus video: