Bečić apelovala na MP: Vrtić i osnovna škola da uđu plan za sljedeću godinu

Imajući u vidu nepostojanje prostora gdje bi se najmlađi mogli nesmetano baviti sportom i igrom, lokalna vlast je, kako tvrdi Bečić, pronašla način za rješavanje tog problema tako što je na području teritorije Bečića predviđena izgradnja igrališta sa teretanom na otvorenom prostoru
304 pregleda 3 komentar(a)
Anđela Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Anđela Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 23.07.2018. 15:07h

Bečići, sa oko 4.000 stanovnika, velikim smještajnim i hotelskim kapacitetom, predstavljaju važan dio turističke ponude opštine Budve i decenijama su bili zapostavljeni kada je u pitanju sadržaj koji nude kako za turiste, tako i za lokalno stanovništvo, navodi se u saopštenju odbornice budvanskih Demokrata, Anđele Bečić.

Osim porasta broja stambenih objekata, tvrdi ona, postavlja se pitanje kvaliteta života mještana i funkcionalnosti pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

"Demokrate su sa svojim koalicionim partnerima. kao odgovorni nosioci vlasti, prepoznali suštinske probleme mještana koji žive na tom području. Nedostatak parking mjesta u Rafailovićima je umnogome riješen otvaranjem garaže koja je prethodno bila predmet milionskih afera i deceniju bila van funkcije. Pored rekonstrukcije ulice Sremskog fronta, izvršena je i rekonstrukcija ograde kao i popravka rasvjete na bulevaru. Takođe, planom investicija za DUP Bečići predviđena je rekonstrukcija brojnih ulica na tom području, zatim izgradnja kružnog toka kod Hotela Mediteran i kod skretanja za hotel "Queen of Montenegro", rekonstrukcija ulice prema Vještici, rekonstrukcija HS Ivanovići. Osim toga, predviđena je i izgradnja pasarele u Rafailovićima, a sve u cillju smanjenja gužvi i unapređenja bezbjednosti učesnika u saobraćaja. Akuelna lokalna vlast, koju predvodi Demokratska Crna Gora, izdvojila je sredstva i za izgradnju vodovne mreže u Bečićima", piše u saopštenju.

Imajući u vidu nepostojanje prostora gdje bi se najmlađi mogli nesmetano baviti sportom i igrom, lokalna vlast je, kako tvrdi Bečić, pronašla način za rješavanje tog problema tako što je na području teritorije Bečića predviđena izgradnja igrališta sa teretanom na otvorenom prostoru.

Bečić ističe da je ovaj projekat od velike važnosti, jer je od izuzetnog značaja omladinu okrenuti zdravim navikama i razvoju zdravih stilova života.

"S obzirom na sve veći broj stanovnika i udaljenost od centra grada, nameće se velika potreba za izgradnjom vrtića na teritoriji Bečića. Poznato je da su predškolske ustanove u Budvi prebukirane, a na ovaj način bi se moglo djelovati u pravcu rasterećenosti već postojećih kapaciteta. Kao prva vaspitna ustanova koju prolazi svako dijete, suvišno je spominjati kolika je njena uloga u daljem razvoju i obrazovanju djece. Međutim, to nije jedini problem, jer pored vrtića fali i osnovna škola. Iz tog razloga, apelujem na Ministarstvo prosvjete da makar jedan od pomenuta dva projekta uvrste u plan za sledeću godinu", zaključuje se u saopštenju odbornice Demokrata u SO Budva, Anđele Bečić.

Bonus video: