"Lukšić" na Twitteru: Ponovo dobar posao predsjedniče Obama

IZ MVPEi je “Vijestima” kratko saopšteno da su pokrenuli proceduru brisanja lažnog profila
17 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2013. 14:24h

Na društvenoj mreži Tviter od ponedjeljka do juče bio je aktivan lažni nalog na ime potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova i evropskih integracija Igora Lukšića.

“Lukšićev” tviter profil u više navrata obraćao se predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Baraku Obami saopštavajući da radi dobar posao u rješavanju krize u Siriji (Good job, Mr. president, again).

Čestitao je i njegovoj tajnoj službi “Good job, very good job guys”.

Lažni Lukšić pisao je i komesaru za proširenje Evropske unije (EU) Štefanu Fileu, premijeru Velike Britanije Dejvidu Kameronu i Jelku Kacinu, svima “čestitajući” dobro odrađen posao rješavanju sirijske krize.

Na jednom od postova postavljeni su i stihovi:

(Nadutih obraza približava se jerebica. Želi nešto da me pita. Ja se smješim, zarez namigujem, draži su mi njeni obrazi, od valova naših mora)

Lukšić je do sada objavio dvije knjige poezije, a oni koji su pratili njegove aktivnosti na Fejsbuku kažu da je bivši premijer povremeno postavljao svoje stihove na toj društvenoj mreži.

Na tom nalogu iznijet je i stav da će Crna Gora u saradnji sa američkim i evropskim partnerima razmotriti ruski predlog o rješavanju sirijske krize, te da Bašar Al Asad mora biti kažnjen, ali i najava da će u Njujork Tajmsu biti objavljen njegov stav “ demokratizacija bliskog Istoka i koalicija 'elitnih'”. Taj časopis je juče objavio kolumnu ruskog predsjednika Vladmira Putina o Siriji.

Kratku prepisku sa navodnim Lukšićem imao je i poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović, koji je inače jako aktivan na Tviteru.

Nakon što je sa lažnog ministrovog naloga poručeno da je “Crna Gora član kluba “elitnih”, te da je “čast i privilegija biti u koaliciji sa najrazvijenijim i najmoćnijim zemljama svijeta”, zbog Sirije Radunović je na svom nalogu poručio da “svaka država koja je spremna da se bespogovorno stavi u službu tuđih interesa može da bude član takve “elite”, i dodao da to “nije sojski”.

Sa lažnog Lukšićevog profila Radunoviću je poručeno da “se ne radi o bespogovornoj službi već o evroatlantskim vrijednostima” i da Radunović ne zna šta je to.

Radunović je u sljedećem tvitu navodnom ministru kazao da je od njega očekivao da mu se obrati na engleskom “dear Slaven”, na šta je dobio odgovor da se takvi odgovori šalju “vanjskim kolegama sa kojima ima svakodnevne kontakte”.

Na profilu je notiran i sastanak generalnog sekretara SAD Džona Kerija sa ruskim šefom diplomatije Sergejom Lavrovim uz opasku da “Crna Gora nadgleda situaciju”.

IZ MVPEi je “Vijestima” kratko saopšteno da su pokrenuli proceduru brisanja lažnog profila.

Lažni nalog je izbrisan juče u popodnevnim satima. To je prvi put da se na Tviteru napravi lažni profil nekog funkcioinera u Crnoj Gori. Premijer Milo Đukanović, koji ne koristi društvene mreže za razliku od svog šefa diplomatije, ima oko 20-ak lažnih naloga na Fejsbuku.

Bonus video: