Mladi SNP-a pripravnicima: Sad se dobro vidi ko vas je zaposlio

“Nemamo svi roditelje na funkcijama i u vlasti. Mi samo tražimo jednako pravo na šansu. Samo dobra konkurencija daje kvalitet, samo dobra namjera daje razvoj i prosperitet"
8 komentar(a)
Danilovgrad, Foto: Arhiva "Vijesti"
Danilovgrad, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.09.2013. 15:46h

Reagujući na optužbe o političkim zloupotrebama u danilovgradskim javnim preduzećima, pripravnici koji su u njima odradili pripravnički staž potvrdili su da u toj opštini postoji partijska diskriminacija, ocijenjeno je u Asocijaciji mladih Socijalističke narodne partije.

“Vijesti” su objavile da je 21 pripravnik, mahom djeca i rođaci funkcionera i aktivista DPS-a, ostao bez posla nakon što su uoči parlamentarnih izbora prošlog oktobra zaposleni na problematičan način jer je konkurs bio objavljen samo jedan dan u prostorijama Zavoda za zapošljavanje u Podgorici. Bivši pripravnici su na to reagovali saopštenjem u kojem su naveli da nije bilo političke korupcije i da im je čast što su prva praktična znanja stekli u rodnom gradu, kao i da vjeruju da će tamo opet raditi za dobrobit grada.

Asocijacija mladih SNP-a tvrdi da su bivši pripravnici time samo potvrdili da su posao dobili zbog članstva u DPS-u.

“Neshvatljiva je samoživost mladih školovanih ljudi, koji se hvale da su imali zadovoljstvo da stiču praktična znanja i odrade pripravnički staž u svojoj opštini, a da pri tom ne pomisle na armiju svojih vršnjaka u Danilovgradu koji o tom zadovoljstvu mogu samo da sanjaju, jer nisu i nikada neće biti članovi DPS-a kao oni. Nisu i nikada neće, jer smatraju da je diploma visoke škole dovoljan kriterijum za davanje šanse da se radi u svom gradu i za svoj grad”, navodi se u saopštenju mladih SNP-a.

Oni su zapitali bivše pripravnike zbog čega nikog od nadređenih u opštini, kod kojih su sticali praktična znanja, nijesu pitali zašto u gradskoj administraciji ne rade predstavnici opozicionoh partija. U Asocijaciji mladih tvrde da se u Danilovgradu osporava pravo na rad školovanim ljudima koji nijesu simpatizeri niti su članovi vladajuće stranke.

“Zašto nijesu, u duhu mladih intelektualaca, pitali svoje pretpostavljene u opštini ko je i zašto osporio pravo na rad svim ostalim mladim Danilovgrađanima konkursom koji je trajao jedan dan i bio okačen na oglasnoj tabli. Mi smo vršnjaci, znamo se iz klupa, iz škole, iz grada, zar nemamo jednaka prava u našem gradu, zar treba drugome da se otme da bi ti imao”, navodi se u saopštenju, ističući da zaposleni u opštini treba da se izbore za jednake uslove života i rada svih Danilovgrađana.

“Nemamo svi roditelje na funkcijama i u vlasti. Mi samo tražimo jednako pravo na šansu. Samo dobra konkurencija daje kvalitet, samo dobra namjera daje razvoj i prosperitet. Podjele štete svakoj zajednici i nema sreće za grad koji se odriče i najmanjeg dijela svoje omladine, svoje budućnosti”, poručili su mladi danilovgradskog SNP-a.

Bonus video: