Brajović: Uehara može da bude ponosna na svoje rezultate

Brajović je, kako je saopšteno iz Skupštine, rekao da je u prethodne tri godine Ueharinog mandata Crna Gora, uz podršku SAD, uspjela da ostvari istorijske uspjehe
53 pregleda 2 komentar(a)
Margaret En Uehara, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Margaret En Uehara, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 20.07.2018. 16:08h

Intenzivan dijalog i zajednički rad dao je značajne rezultate u brojnim oblastima i daljem razvoju odnosa Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država (SAD), ocijenili su predsjednik Skupštine Ivan Brajović i američka ambasadorka Margaret Uehara.

Brajović je na sastanku sa Ueharom, koja završava mandat u Crnoj Gori, kazao da može da bude ponosna na svoje rezultate.

On je zahvalio Uehari na doprinosu razvoju Crne Gore i odnosima sa SAD-om.

Brajović je, kako je saopšteno iz Skupštine, rekao da je u prethodne tri godine Ueharinog mandata Crna Gora, uz podršku SAD, uspjela da ostvari istorijske uspjehe.

„Akcentovane su postignute reforme, što je krunisano članstvom u NATO“, navodi se u saopštenju.

Zajednički uspjeh, smatra Brajović, jeste dokaz da mala zemlja uz odgovornu politiku i podršku prijatelja može biti primjer u regionu.

Brajović je podsjetio na značajne posjete potpredsjednika SAD Majka Pensa, kao i kongresmena i senatora, što je, kako je naveo, stvorilo dobru osnovu da pored političkih, jačaju i ekonomski odnosi.

Bonus video: