Demokrate: Aktivisti DPS-a drugi put napali Lekovića

U saopštenju Demokrata se navodi da ovakvo ponašanje DPS aktivista nije ni čojski, ni ljudski, ni crnogorski
11890 pregleda 29 komentar(a)
Ne boj se, Foto: Demokratska Crna Gora
Ne boj se, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 20.02.2019. 18:34h

Predsjednika Mladih Demokratske Crne Gore i odbornika te partije u Skupštini opštine Bar, Momčila Lekovića, već drugi put u samo dva dana napali su aktivisti Demokratske partije socijalista (DPS), saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

"Na snimku koji dostavljamo medijima, cjelokupna javnost može vidjeti kako njihov pripadnik, na ulici, uz prijetnje, presreće Lekovića i druge mlade aktiviste Demokrata, pokušavajući da ih spriječe u sprovođenju terenske kampanje, u kojoj pozivamo građane na demokratski bunt", navodi se u saopštenju Demokrata.

U saopštenju se dodaje da ovakvo ponašanje DPS aktivista nije ni čojski, ni ljudski, ni crnogorski.

"Demokrate su od svog osnivanja obišle skoro 200.000 domova u Crnoj Gori, i to najmanje tri puta. Rijetki su, skoro zanemarljivi, bili primjeri ovako namještene i unaprijed pripremljene netrpeljivosti prema našim aktivistima. Zato, nas neće ovakav i slični incidenti pokolebati da nastavimo da se borimo za demokratizaciju crnogorskog društva, koja može doći samo sa toliko željenim i neophodnim promjenama. Štaviše, ovakvi pokušaji da nas zaustave u misiji u kojoj se nalazimo skoro četiri godine, samo nam daju podstrek da nastavimo dalje još snažnije, sa još više volje. Ovo naročito u odnosu na akcije koje ovih dana sprovodimo – realizaciju Plana vaninstitucijalnog djelovanja", kazali su iz demokratske Crne Gore.

Iz te partije su naveli da napadima na predstavnike Demokratske Crne Gore ne pokazuju nikakvu snagu, već slabost i strah od razrješenja procesa.

"Juče i danas napadnuti su mladi ljudi, koji su iskoristili svoje Ustavom zagarantovano pravo na slobodu misli, govora i izražavanja. Napadnuta je mladost zbog svog političkog opredjeljenja, zbog svoje ideje o bogatoj I državi svih njenih građana. Vrijeme je da Crnoj Gori svane. Zato, u subotu 23. februara, najprije u Budvi od 15:00h, a onda i u Podgorici u 18:00h, poručimo posljednjem diktatoru u Evropi da se ne bojimo ni njega, ni njegovih mržnjom i nasiljem zadojenih poslušnika. Gotov je! Ne boj se", rekli su iz Demokratske Crne Gore.

Oni su poslali i transkript razgovora iz video snimka.

Leković: Kako se ponašamo?

Aktivista DPS-a: A ti nikako odmah da ti kažem.

Leković: A zbog čega?

Aktivista DPS-a: Tako. Kako možeš da dijeliš te plave koverte?

Leković: Pa zašto? Kakve ima veze ako su plave?

Aktivista DPS-a: Zato što to mene iritira opasno.

Leković: A zašto Vas iritira?

Aktivista DPS-a: Sreća da je bilo žensko, inače da si ti došao da staviš, sigurno bih te nabo onđe na vrata.

Leković: Odakle ja znam da Vi glasate DPS? Vi ste rekli da glasate DPS, ja ne znam. Mi dijelimo svima.

Aktivista DPS-a: Ja ću da glsam DPS. Ne ja, nego cijelo ovo naselje! Koliko imaš godina druže?

Leković: 28.

Aktivista DPS-a: I ti ćeš da pričaš o nekoj modernoj državi i nekoj građanskoj Crnoj Gori?

Leković: A zašto ne bih pričao?

Aktivista DPS-a: Zato što ti nemaš pojma šta je Crna Gora...

Demokratska Crna Gora medijima je juče dostavila video na kome se, kako tvrde, vidi kako pripradnici DPS-a na ulici presrijeću aktiviste Demokrata pokušavajući da ih spriječe u sprovođenju terenske kampanje u kojoj pozivaju građane na sveopšti bunt.

Bonus video: