DPS: NOVA ostala zaglavljena u 2006. godini

"Ako NOVA ovako želi da jača odnose sa Srbijom - neka, hvala", piše u saopštenju DPS-a
64 pregleda 9 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Zoran Đurić
Jovan Vučurović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.08.2013. 15:10h

Saopštenje Jovana Vučurovića i NOVE kao da je pisano početkom maja 2006. godine i služi isključivo skretanju pažnje sa sukoba njihovog partnera Nebojše Medojevića sa srpskim vlastima, samtraju u Demokratskoj partiji socijalista.

"Što god oni pisali, uvijek će posegnuti za potrošenom tezom da "DPS stalno vraća priču na referendum", pa očekujemo da ni ovog puta ne omanu, koliko je sjutra", navodi se u saopštenju DPS-a.

"I dok je NOVA smišljala kako da ne pomene svog partnera iz Demokratskog fronta, a da se nekako opravda pred srpskom javnošću, Medojević je brzinom svjetlosti uspio da izvrijeđa kompletno rukovodstvo SNS-a nazivajući ih "kerovima". NOVA će morati da izabere ko su joj prijatelji - SNS ili Nebojša Medojević, jer zajedno očigledno ne ide".

U DPS-u samtraju da Vučurović namjerno prećutkuje činjenice da su dobri odnosi DPS i SNS uspostavljeni mnogo prije pobjede nove srpske vlasti na parlamentarnim i predsjedničkim izborima, kao i da je sve što Vučurović ponavlja kao prigovor crnogorskoj vlasti odavno prihvaćena politička realnost i u Srbiji, kako crnogorska nezavisnost, tako i kosovsko pitanje.

Iz DPS-a navode da bi bilo za sve dobro da NOVA svu snagu usmjeri na "obuzdavanje izliva bijesa Medojevića prema srpskoj Vladi"

"Ogromna je razlika u političkoj hrabrosti između sadašnje vlasti u Srbiji i doskorašnjih tamošnjih prijatelja i partnera NOVE da se ta realnost prihvati i da se unapređuju regionalni odnosi sa svima. To u NOVOJ ne mogu i neće da prihvate, jer su ostali zaglavljeni u, za njih neprebolnoj, 2006.godini", piše u saopštenju.

Iz DPS-a navode da bi bilo za sve dobro da NOVA svu snagu usmjeri na "obuzdavanje izliva bijesa Medojevića prema srpskoj Vladi", da ne bi vladajuća partija na kraju morala da se izvinjava u njihovo ime.

"Ako NOVA ovako želi da jača odnose sa Srbijom - neka, hvala", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: