Marković primio Ueharu u oproštajnu posjetu: SAD su uvijek bile uz Crnu Goru

ili smo posvećeni prevladavanju izazova, i zato smo uspjeli. Vaša uloga u potvrđivanju našeg partnerstva značajna je i mi je nećemo zaboraviti“, rekao je Marković
4 komentar(a)
Margaret En Uehara, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Margaret En Uehara, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 20.07.2018. 15:11h

Crnu Goru i Sjedinjene Američke Države (SAD) vezuje trajno prijateljstvo i partnerstvo, ocijenjeno je u razgovoru premijera Duška Markovića sa američkom ambasadorkom Margaret En Ueharom.

Marković je danas primio Ueharu u oproštajnu posjetu i ocijenio da je za vrijeme njenog mandata Crna Gora ostvarila jedan od svojih strateških ciljeva – članstvo u NATO-u.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je kazao da je to zajednički uspjeh dvije države, kojem je značajno doprinijela i Uehara.

Prema njegovim riječima, SAD su uvijek bile uz Crnu Goru.

„Radili smo zajedno kao prijatelji i saveznici. Bili smo posvećeni prevladavanju izazova, i zato smo uspjeli. Vaša uloga u potvrđivanju našeg partnerstva značajna je i mi je nećemo zaboraviti“, rekao je Marković.

On je, kako se navodi u saopštenju, iskazao zadovoljstvo posvećenošću SAD-a našem regionu, kao i kvalitetnim bilateralnim odnosima.

Marković je ocijenio da su ti odnosi posebno osnaženi prošlogodišnjom zvaničnom posjetom potpredsjednika SAD Majka Pensa Crnoj Gori i porukama koje je tada poslao.

„Time je potvrđena trajnost našeg prijateljstva“, konstatovao je Marković i dodao da je prisustvo SAD na Balkanu garancija čvrstog i neupitnog evropskog i evroatlantskog kursa regiona.

Navodi se da je Uehara izrazila zadovoljstvo službovanjem u Crnoj Gori.

„I napretkom naše zemlje kojem je svjedočila“, dodaje se u saopštenju

Bonus video: