DPS: Nije za hvalu što Lekića zovu zbog Medojevića

U DPS-u navode da su došli makar do jednog odgovora – "Medojević nema pravo da se oglašava u ime DF-a"
81 pregleda 35 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2013. 15:28h

Kad god eskaliraju problemi među „konstituentima“ Demokratskog fronta, Miodrag Lekić sačeka da prođe „glavna oluja“, pa se tek onda oglasi, saopštili su iz DPS-a..

"Kako su za njegova eksplanacije koje vrve od zamjena teza saopštenja nedovoljna, svaki put kad izbije sukob između njegovih poslodavaca iz NOVE i PzP-a potreban mu je opširniji intervju da pokuša da sanira nastalu štetu, a da sam nekako iz čitave situacije izađe bez ikakve odgovornosti", navodi se u saopštenju DPS-a.

Iz partije su saopštili da ih raduju Lekićevi prvi uspostavljeni kontakti sa novim srpskim vlastima, ali naglasili bi on kao bivši diplomata "trebalo da zna da se nije za hvaliti kada vas premijeri susjednih država pozivaju zbog izjava najbližih partijskih saradnika".

"Valjda je sada konačno shvatio da smo zbog iste Medojevićeve izjave reagovali i mi iz DPS-a i vlasti u Srbiji, skrećući pažnju i Lekiću i ostalima iz DF-a da se na takav način ne doprinosi unapređenju dobrosusjedskih odnosa dvije države. Kako se održavaju dobri međudržavni odnosi, Lekić će imati priliku da uči već u septembru, tokom posjete premijera Dačića Crnoj Gori, a potom i tokom posjete premijera Đukanovića Srbiji. Nikad bolje relacije dvije samostalne i suverene, prijateljske države, što je potvrđeno sa obje strane, najbolji su odgovor na Lekićeve optužbe o Đukanovićevom „finansiranju punktova za antisrpsku propagandu i mržnju u Crnoj Gori“", piše u saopštenju.

U DPS-u navode da su došli makar do jednog odgovora – "Medojević nema pravo da se oglašava u ime DF-a".

"Takođe čudi i to da bivši diplomata ne zna ništa o komunikacijama. Nije valjda očekivao da na optužbe Medojevića, koga ni u DF-u ne doživljavaju ozbiljno što je potvrdio i sam Lekić, odgovori potpredsjednik Vlade i predsjednik najjače partije u Srbiji? DF na sreću ne čini crnogorsku Vladu, pa im se i ne može odgovoriti sa nivoa srpske Vlade, već isključivo sa partijskog nivoa, kako je i učinjeno."

Iz DPS-a dodaju i:

"Izgleda da je Lekić opet bio neinformisan desetak dana, a da ga partijski poslodavci i dalje drže u kontrolisanom nezanju, pa bivši diplomata odgovara onako kako je i obaviješten – površno, demagoški i neznaveno."

Galerija

Bonus video: