Petrovački DPS odgovara SNP-u: Predstavite se kada nekoga napadate

"Nije zgoreg da možda i mi pozovemo specijalnu tužiteljku za organizovani kriminal da provjeri neke poslove..."
6 komentar(a)
Petrovac, Foto: Zoran Đurić
Petrovac, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.08.2013. 14:43h

Nakon što je petrovački odbor SNP pozvao specijalnu tužiteljku da ispita aferu izgradnje šetalita u tom gradu oglasio se mjesni odbor DPS iz toga grada pozivajući svoje opozcione kolege da se prvo predstave “ kako bi oslovljavali imenima, te se mogli pogledati u oči kada se sretnu na ulici.

Predsjednik Mjesnog odbora DPS- a Petrovac Minja Šoljaga istakao je da su u DPS- u, kada je u pitanju bilo koja investicija u opštini Budva, pa i izgradnja šetališta u Petrovcu, u svakom trenutku spremni da dostaveo, ukoliko je to potrebno svu raspoloživu dokumentaciju svim nadležnim pravnim institucijama, pa i specijalnom tužilaštvu.

““Doduše, sumnjamo da postoji neki dokument, koji opozicija, kao brižni čuvar naše savjesti, nije već prikupila i dostavila. Njihove namjere su i više nego očigledne. U trenutku kada, sa potpunom sigurnošću, možemo reći da će Petrovac do početka naredne turističke sezone dobiti jedno od najljepših šetališta na Jadranu i kada se nazire kraj još jedne uspješne investicije, pokušava da se obesmisli sve što je urađeno i stavi u korice “korupcije” i “organizovanog kriminala”. Tim imenima, koja se koriste u svakodnevnom životu, bez ikakve odgovornosti, biće etiketirane i sve buduće investicije u našem gradu, koje se najavljuju već od jeseni, jer opozicioni SNP očigledno ne može da se pomiri sa činjenicom da za vrijeme svog mandata nije ostavio nikakvog infrastrukturnog traga u našoj opštini”, istako ej Šoljaga u pismenom reagovanju.

Sumnjamo da postoji neki dokument, koji opozicija, kao brižni čuvar naše savjesti, nije već prikupila i dostavila. Njihove namjere su i više nego očigledne

Osvrćući se na optužbe SNP o izgradnji toaleta na šetalištu, Šoljaga je kazao da se radi o objektu površine 382 kvadrata , koji je samo u projektu nazvan Javni WC. U pitanju je, pojašanjava, objekat spratnosti suteren I prizemlje, koji sadrži dva poslovna prostora, prostor za plažni mobilijar, javni toalet, natkriveni plato i terasu, a njegova izgradnja je iznosila 274.000 eura.

“I na kraju, poštovani sugrađani, nije zgoreg da možda i mi pozovemo specijalnu tužiteljku za organizovani kriminal da provjeri neke poslove koji su radjeni baš tokom jednog, nepotpunog mandata, kada je danas opoziciona SNP vršila vlast u opštini. Možda da provjeri Ugovor o komunalijama, potpisan sa investitorima Hotela “As” u Perazića dolu, na osnovu kojeg je trebalo da se uradi mnogo značajnih projekata, koji nikada nisu realizovani. Možda tužiteljka pronadje nešto nezakonito u ovim radnjama, a možda i ne. Iza ovog reagovanja mogao je da se potpiše cijeli Mjesni odbor DPS-a Petrovac, ali smo smatrali da je dovoljno da stoji ime predsjednika”, zaključio je Šoljaga.

Bonus video: