Pismo Đurđini Ivanović: Do kada ćete držati u fioci predmet Petrovačko šetalište

"Ukoliko nam u najskorije vrijeme ne odgovorite... smatraćemo Vaše žmurenje... vidom saučesništva u pomenutim kriminalnim radnjama“
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2013. 13:15h

Petrovački odbor opozicione SNP prozvao je specijalnu tužiteljku za organizovani kriminal Đurđinu Ivanović da i pored svih dokaza koje je podnio, ni poslije dvije godine nije pokrenula istragu o načinu izgradnje šetališta u tom primorskom mjestu.

Ova partija je još početkom 2011. pozvala specijalnog tužioca da preispita kako je moguće da nepunih kilometar petrovačke rive Opštinu staje nevjerovatnih sedam miliona eura, direktno optužujući vlast i vodeće ljude u lokalnoj vlasti DPS – SDP na niz malverazacija koje su rađene prilikom realizacije najvećeg kapitalnog projekta u Petrovcu.

Iz petrovačkog OO SNP-a su zapitali specijalnu tužiteljku kako je moguće da još nije podigla optužnicu protiv odgovornih u Opštini Budva za nenamjensko trošenje novca prilikom izgradnje javnog toaleta na pomenutom šetalištu, koji je plaćen sa nevjerovatnih 280.000 eura

„Imajući u vidu sve predočene materijalne dokaze i vrijeme od više od dvije godine proteklo od otkrivanja ove afere, dajući snažan impuls strijemljenjima Crne Gore ka EU integracijama, posvećeni radu na otvaranju ključnih poglavlja na putu ka EU, smatramo za shodno da Vam se obratimo na ovaj način.

Mjesni odbor SNP-a Petrovac poziva nadležno tužilaštvo za organizovani kriminal da javnosti i građanima Petrovca da odgovor na sljedeće pitanje:

Do kada ćete držati u fioci predmet Petrovačko šetalište?“, zapitali su iz petrovačkog odbora ove partije.

Oni su zapitali specijalnu tužiteljku kako je moguće da još nije podigla optužnicu protiv odgovornih u Opštini Budva za nenamjensko trošenje novca prilikom izgradnje javnog toaleta na pomenutom šetalištu, koji je plaćen sa nevjerovatnih 280.000 eura.

„Podsjećamo javnost i građane, da je zahvaljujući usvojenom amandmanu na Ustav Kluba poslanika SNP-a, ni jedno djelo iz oblasti korupcije i organizovanog kriminala ne može zastariti.

Ukoliko nam u najskorije vrijeme ne odgovorite na postavljena pitanja, smatraćemo Vaše žmurenje nad ovim očiglednim zloupotrebama jednim vidom saučesništva u pomenutim kriminalnim radnjama“, istakli su iz SNP.

Rusima dali dozvolu da grade na zelnoj površini

Petrovački SNP pozvao je specijalnu tužiteljku da presipita i izdavanje građevinske dozvole, za gradu koja je podignuta na zelenoj površini, te nije predviđena detalnim urbanističkim planom.

„Da li znate da je firmi Rusija Mont izdata građevinska dozvola koja im je omogućila gradnju na zelenoj površini u Petrovcu, a koju je potpisalo nekoliko nenadležnih opštinskih funkcionera?“, zapitali su u SNP.

Bonus video: