Izbjegnut fizički sukob Sekulića i Danilovića: Kome ti govoriš da laže, hajde izađi napolje

Danilović je odbio da izađe iz sale, rekavši da nije prvi put da iz DPS-a prijete
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2013. 18:23h

Na sjednici Radne grupe za izborno zakonodavstvo umalo je došlo do fizičkog sukoba između poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Predraga Sekulića i poslanika Demokratskog fronta (DF) Gorana Danilovića.

TV Vijesti, Jelena Ćorluka

Nakon što je Danilović pomenuo CD sa 270.000 potencijalnih glasača na referendumu 2006, koji je u javnost iznio srpski političar Vojislav Koštunica, on je ušao u raspravu sa kopredsjedavajućim Radne grupe Milutinom Simovićem iz DPS-a. Simović je kazao da se "u ovoj Radnoj grupi i dalje osjeća duh Koštunice".

Danilović je nakon toga, vraćajući se na temu registra prebivališta i boravišta kazao da da svaki Albanac i Bošnjak, koji koji se nalazi u inostranstvu, treba da ima pravo glasa u Crnoj Gori ukoliko ispunjava uslove, odnosno ukoliko je u inostranstvu samo privremeno i dođe 2 puta godišnje u državu, kao i da svaki Albanac, Bošnjak i Srbin, ukoliko imaju stalni boravak u inostranstvu to pravo ne treba da imaju.

Sekulić je, odgovarajući Daniloviću kazao da se niko neće nacionalno prebrojavati.

Poslanik DF-a je nakon toga rekao da je to laž i da nije rekao da treba da se nacionalno prebrojavaju. Sekulić je potom žustro, ustajuću sa stolice, rekao "Kome ti govoriš da laže, hajde izađi napolje".

Danilović je, obraćajući se Sekuliću kazao da on nije toliko hrabar da zove u svoje ime, te da je uputio poziv na oobračun u ime Vlade Crne Gore, iz koje su mu kako tvrdi Danilović već prijetili preko penzionisanog službenika Zorana Novakovića, zbog čega se obratio Tužilaštvu. On je na kraju rasprave Sekuliću izdiktirao adresu na kojoj stanuje kao i broj telefona, rekavši mu da se ne plaši prijetnji.

Nakon kraće rasprave, ostali članovi Radne grupe smirili su tenzije i nastavili sa radom. Sekulić se izvinio zbog neprimjerenog ponašanja.

Radna grupa je danas raspravljala o Zakonu o prebivalištu i boravištu.

Galerija

Bonus video: