Pajović umjesto Miljanića u Odboru za bezbjednost

Ta odluka usvojena je tek iz drugog pokušaja, pred sam kraj plenuma, jer je prethodno samo 33 poslanika glasalo da se uvrsti u dnevni red
76 pregleda 16 komentar(a)
Zoran Miljanić, Darko Pajović, Foto: Zoran Đurić
Zoran Miljanić, Darko Pajović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.08.2013. 06:45h

Skupština Crne Gore je u ponoć usvojila odluku Administrativnog odbora kojom je poslanik Pozitivne Crne Gore Zoran Miljanić smijenjen u Odboru za bezbjednost i odbranu, ali zbog završetka sjednice u ponoć nije uspjela da usvoji odluku kojom je Miljanić smijenjen i u Odboru za antikorupciju.

Administrativni odbor usvojio je ranije predlog Pozitivne da se umjesto Miljanića u Odbor za bezbijednost postavi Darko Pajović dok je za člana Odbora za antikorupciju trebao da bude imenovan Mladen Bojanić.

Ta odluka usvojena je tek iz drugog pokušaja, pred sam kraj plenuma, jer je prethodno samo 33 poslanika glasalo da se uvrsti u dnevni red, dok su protiv i uzdržani bili poslanici vladajuće koalicije i pet poslanika DF.

Lider pozitivne Darko Pajović je kazao da se time direktno utiče na kadrovska riješenja u toj stranci i opstruira odluka o smjeni u odborima

"Hvala vam što ste razotkrili neke procese u našoj stranci“, kazao je Pajović poslanicima vlasti, na šta je Krivokapić kazao da se radi o vremenskom cajtnotu.

"Razumijemo vašu bezbjedonosnu solidarnost i povezanost i vašu g. (Mevludine) Nuhodžiću i vašu g. (Predraže) Bulatoviću", kazao je Pajović u kasnijoj polemici.

Dok je Nuhodžić kazao da nema govora o opstrukciji jer DPS, navodno nije bio upoznat sa odlukom Odbora, Bulatović je kazao da su poslanici Fronta bili protiv novih tačaka dnevnog reda kako se ne bi oduzimalo vrijeme za raspravu o izvještaju Anketnog odbora.

"Darko Pajović je glasanjem za Ustav pokazao koje su njegove pozicije u smislu odnosa u Crnoj Gori i vjerovatno je interes Pozitivne da se ne završi rasprava o Anketnom odboru jer nisu podržali naše zaključke. Ja sam slobodni građanin i glasaću kako ja mislim. Oni neka rješavaju probleme unutar sebe, i znajte da ćemo se gledati g. Pajoviću, jer ja ne mislim da ste opozicionar", rekao je Bulatović.

Bonus video: