Pozitivna: Bivši policajci za cilj imaju da oslabe stranku

„Ono što je činjenica je da se Pozitivna očistila od neistomišljenika koji glasaju kandidate DPS-a za predsjednike opština i onih koji su im u tome pomogli“
99 komentar(a)
Zoran Miljanić, Darko Pajović, Foto: Zoran Đurić
Zoran Miljanić, Darko Pajović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.07.2013. 18:47h

Pozitivna Crna Gora isključila je iz stranke neistomišljenike koji glasaju za kandidate Demorkatske partije socijalista (DPS) za predsjednike opština, i one koji su im u tome pomogli, saopšteno je iz te partije. U saopštenju se navodi da su Časlav Perović i Milan Balević dva odbornika Pozitivne koji su glasali za kandidata DPS-a Lazara Rađenovića, uprkos stavu stranke koji su sami inicirali - da prilikom glasanja budu uzdržani. U Pozitivnoj smatraju da su tim činom Perović i Balević izigrali izbornu volju građana Budve, i obmanuli javnost.„Navodna fotografija koju Perović pominje je čista obmana i pozivamo da se javno objavi kako bi se javnost još jednom uvjerila u snagu metoda DPS-a pominjanih u aferi Snimak“, kaže se u saopštenju. Navodi se da je Zoran Miljanić, kao menadžer za Budvu, bio upoznat namjerama Perovića i Balevića, i da nije predeuzeo ništa da spriječi udar na Pozitivnu Crnu Goru.„Naprotiv, svojim medijskim istupima nakon toga i stajanjem u odbranu onih koji su svojim postupkom nanijeli veliku štetu partiji, samo je dokazao da je njegov osnovni cilj pokušaj slabljenja stranke“, ocijenili su iz Pozitivne. Prema njihovim riječima, Miljanić nastavlja svoju medijsku kampanju obmanama o harangi i čisćenju neistomišljenika.„Ono što je činjenica je da se Pozitivna očistila od neistomišljenika koji glasaju kandidate DPS-a za predsjednike opština i onih koji su im u tome pomogli“, naveli su iz Pozitivne. Oni su poručili da „bivšim policajcima, Baleviću, Miljaniću i Dragu Đuroviću” kojima su, kako navode, iskreno otvorili vrata stranke nakon pokajanja koja su iskazali, ostavljaju da “nastave svoju misiju pokušaja slabljenja Pozitivne”.„Kako nijesu uspjeli u Nikšiću tako neće uspjeti ni sada ni ubuduće, jer je snaga naše ideje ipak mnogo jača od poslova koje obavljaju za stranku koja silazi sa vlasti i kojoj niko, pa ni oni, ne mogu pomoći svojim nečasnim postupcima“, zaključuje se u saopštenju.

Miljanić: Pajović je odgovoran

Poslanik Pozitivne Crne Gore Zoran Miljanić poručio je danas da će o eventualnoj predaji poslaničkog mandata razmisliti nakon odluka stranačkih organa i optužio lidera Darka Pajovića da je jedini odgovoran za situaciju u budvanskom odboru partije. Glavni odbor Pozitivne odlučio je u ponedjeljak da Miljanića razriješi članstva u Predsjedništvu jer je, kako je saopšteno, kao koordinator za Budvu, odgovoran za dešavanja koje je uzrokovalo i glasanje za gradonačelnika te opštine iz redova Demokratske partije socijalista. Miljanić je agenciji MINA kazao da će sačekati da vidi kakvu će odluku o njegovom mandatu donijeti organi Pozitivne, i da će nakon toga odlučiti da li će vratiti mandat u državnom parlamentu.„Ja sam stvarao stranku i nisam neko ko će da je urušava. Sačekaću odluke stranačkih organa i u skladu sa tim ću se odgovorno odnijeti, najprije prema biračima, a ne prema rukovodstvu“, rekao je Miljanić.On je dodao da „ono što se dešava sa Pozitivnom nije ono za šta smo se borili“.„Poslanički mandat sam pošteno zaradio radom u stranci. Nju su osnovali ljudi koji se bore za nove vrijednosti i ovo što se dešava sa nije ono za šta smo se angažovali i stavili svoje ime i prezime na listu“, ocijenio je Miljanić.On je optužio Pajovića da je jedini odgovoran za situaciju u budvanskom odboru kada su, navodno, dva odbornika Pozitivne glasala za kandidata DPS-a, Lazara Rađenovića.„Pajović je najodgovorniji za trenutnu situaciju u Budvi i svojevremeno za ponovljene izbore u Nikšiću i pad sa pet odbornika na dva. Pitajte njega da li osjeća odgovornost, jer on svoju odgovornost ne spominje“, kazao je Miljanić.

Fotografija je dokaz?

Fotografija glasačkog listića koju je dostavio Časlav Perović je dodatni dokaz ispravnosti odluke o njegovom isključenju iz Pozitivne Crne Gore i dokaz da je glasao za gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića, saopšteno je iz te partije.

Perović je je u ponedjeljak dostavio agenciji MINA fotografiju glasačkog listića, na kojem se vidi da su imena oba kandidata prekrižena, odnosno da je listić nevažeći. "Na fotografiji se jasno vidi da je glasački listić presavijen i izgužvan jer je očigledno da je preuzet iz glasačke kutije nakon glasanja. Svi građani znaju da kad se ide na glasanje glasački listić nije niti naboran niti presavijen", saopšteno je iz Pozitivne. Oni su pozvali Tužilaštvo da ispita kako je moguće uzimati materijal nakon zaključivanja glasanja za gradonačelnika Budve, što se, kako navode, u ovom slučaju očigledno dogodilo. "Metoda rada iz afere Snimak su primijenjene i u Budvi kako prilikom glasanja tako i prilikom pokušaja odbrane dva opoziciona odbornika koji su glasali kandidata DPS-a - Časlava Perovića i Milana Balevića", kaže se u saopštenju.

Bonus video: