Micev podnio ostavku u Pozitivnoj

Lider Pozitivne je naglasio da se ova partija u kampanji građanima obavezala na princip odgovornosti
172 pregleda 98 komentar(a)
Branko Micev Pal Zileri, Foto: Boris Pejović
Branko Micev Pal Zileri, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.07.2013. 20:01h

Meteorolog Branko Micev podnio je ostavku na mjesto člana Glavnog odbora Pozitivne Crne Gore, saopštio je lider te partije Darko Pajović.

Pajović je kazao da je Micev ostavku podnio iz ličnih razloga, kao i da duže vrijeme nije prisustvovao sjednicama stranačkih organa. „Potenciram veliki doprinos koji je on dao formiranju i promociji i izbornom uspjehu. Meni je lično kazao da to radi iz ličnih razloga i ja ću to ispoštovati“, kazao je Pajović.

Glavni odbor (GO) Pozitivne pe potvrdio odluku Predsjedništva da se iz stranke isključe šef budvanskog odbora Časlav Perović i odbornik Milan Balević. GO je odlučio i da smijeni poslanika Zorana Miljanića sa mjesta člana Predsjedništva.

„Ako imamo situaciju da je gradonačelnik Budve dobio dva glasa iz opozicije, ako imamo unutrašnju istragu koja je pokazala činjenice koje nikom od nas nijesu prijatne...Pozitivne Crna Gora se nije osnovala da bi pomagala predsjedničkim kandidatima DPS-a, već da bi ih demokratski smijenila. I takve stvari su princip i stvar odgovornosti“, pojasnio je Pajović razloge zbog kojih je Miljanić smijenjen.

Glavni odbor (GO) Pozitivne pe potvrdio odluku Predsjedništva da se iz stranke isključe Časlav Perović i Milan Balević. GO je odlučio i da smijeni poslanika Zorana Miljanića

On je kazao da je tu odluku podržali svi članovi Glavnog odbora, a da je Miljanić prilikom glasanja bio uzdržan. Nakon sjednice GO kazao je i da ta odluka neće uticati na Miljanićevo mjesto u poslaničkom klubu.

„To su potpuno razdvojene stvari. Poslanici su svi potpisali da stavljaju svoj mandat na raspolaganje partiji i ja bih volio da taj papir počiva na punoj materijalnoj i moralnoj odgovornošću. Svako je zamjenjiv u klubu, od Darka Pajovića pa do najmlađeg poslanika“, kazao je Pajović i dodao da njihova želja nije bila da smjenjuju ljude već da što više njih prođe kroz poslanički klub.

Lider Pozitivne je naglasio da se ova partija u kampanji građanima obavezala na princip odgovornosti: „Tako je bilo, tako jeste i tako će i biti u Pozitivne. Svi stoje iza svojih postupaka, naravno da svi želimo da ti postupci budu najbolji, ali ovakve stvari se nijesu mogle tolerisati niti će“.

On je kazao da o odluci bivših odbornika da formiraju svoj klub u Budvi nema preciznijih podataka jer oni o tome nijesu obavijestili partiji. Pajović je sinoć rekao i da želi da demantuje medijske navode da je u partiji bilo sukoba i raskola.

Bonus video: