Simović o Pavlovićevom izvještaju: Improvizacija od početka do kraja

U predlogu izvještaja Pavlovića i Radulovića predlaže se da se kompletna dokumentacija Anketnog odbora dostavi Vrhovnom državnom tužilaštvu
2 komentar(a)
Anketni odbor, Foto: Savo Prelević
Anketni odbor, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.07.2013. 16:28h

Potpredsjednik Anketnog odbora Milutin Simović ocijenio je da je prijedlog izvještaja o radu tog skupštinskog tijela koji je koncipirao predsjednik Koča Pavlović i pravni savjetnik Veselin Radulović “od početka do kraja jedna velika improvizacija”.

U predlogu izvještaja Pavlovića i Radulovića predlaže se da se kompletna dokumentacija Anketnog odbora dostavi Vrhovnom državnom tužilaštvu, kako bi utvrdilo da li postoje sumnje u činjenje krivičnih dijela.

Anketni odbor će ponuditi tužilaštvu dokumentaciju za aferu "Snimak" >>>

Anketni odbor će danas razmatrati taj prijedlog, ali i prijedlog zaključaka i preporuka koji će podnijeti Socijaldemokratska partija (SDP).

Simović je ocijenio i da je postoji predlog izvještaja “pun netačnih konstatacija koje vrijeđaju zdrav razum”, kao i klasičnih uvreda upućenih ljudima.

“I klasično politikanstvo čiji je cilj da pokuša opravdati vašu namjeru da se optuže ljudi i indtitucije izmišljanjem dokaza i simuliranjem navodno potvrđenih vaših početnih stavova”, rekao je on na sjednici odbora i dodao:

“Računao sam da je posljednje iznenađenje koje će ovaj odbor da ima taj noćni izvještaj koji smo sinoć dobili od predsjednika Odbora i njegovog ličnog savjetnika, advokata, ali se evo očigledno nije završilo na tome, nego nas danas čeka na stolu iz istog pera pripremljeni predlog zaključaka i preporuka kao prateći dokument”.

On je Pavlovića pitao i “da li je stvarno otišao toliko daleko da smatra da je ono što on i Radulović misle percepcija javnosti u Crnoj Gori”.

Pavlović je pojasnio da Zakon parlamentarnoj istrazi ne predviđa proceduru u kojoj će Odbor konstituisati izvještaj: ”Niko od članova Odbora nije bio spriječen da i sam ponudi neku svoju verziju izvještaja ili neki separat koji bi postao sastavni dio ovog predloga”.

On smatra da dokument koji su uradili predstavlja jedan od kvalitetnijih radnih dokumenata koji se našao u proceduri Skupštine kad su u pitanju dokumenti tog tipa.

Pavlović je naveo da su autori potpisali izvještaj, koji je njihovo viđenje, a da će viđenjeodbora biti ono koje bude usvojeno većinom glasova i da o tome dalje ne treba rapravljati.

Simović je kazao i da će danas pred Odborom naći još jedan izvještaj koji će biti mjera objektivnog sagledavanja svega onog što je rečeno na sjednicama.

Bonus video: