Milošević: Nismo zloupotrebljavali MIDAS projekte

Svi akteri afere "Snimak" koji su saslušani pred Anketnim odborom negirali su da su na sjednicama organa DPS-a govorili isključivo o zapošljavanju članova ove partije
17 komentar(a)
Tarzan Milošević, Foto: Luka Zeković
Tarzan Milošević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.07.2013. 11:30h

Funkcioner DPS-a Tarzan Milošević negirao je pred Anketnmim odborom da je ta partija zloputrebljavala sredstva iz MIDAS projekta, navodeći da su to potvrdile i četiri kontrolne misije Svjetske banke.

Odgovarajući na pitanje Strahinje Bulajića (Demokratski front) koliko je građana dobilo sredstva iz MIDAS priojekta, Milošević je rekao da su u pitanju 780 aplikanata.

"Aplikanti su imali pravo žalbe, ali je samo jedna podnijeta Upravnom sudu i odbijena je. Ljudi nisu imali nikakve primjedbe i trudili smo se da pomognemo svakome da realizuje ovaj projekat. Kompletnost i kvalitet usvojenih procedura odobravanja projekata je potvrđen od četiri kontrolne misije Svjetske banke, misije revizora generalnog direktorata za poljoprivredu", kazao je Milošević.

Na pitanje Azre Jasavić (Pozitivna) da li je ovaj projekat mogao da se iskoristi za uticaj na lokalne izbore u Herceg Novom, Miloševićč je rekao da to nije mnoguće.

Nekadašnji ministar poljoprivrede na sjednici partijskih organa kazao je da "pet miliona eura koje će Svjetska banka u okviru MIDAS projekta namijeniti poljoprivrednim proizvođačima, može biti od koristi partiji u sljedećih mjesec dana", aludirajući na kampanju za oktobarske izbore.

Anketni odbor trebalo je juče da sasluša premijera Mila Đukanovića, ali je on za isti dan zakazao radni doručak sa novinarima o budućnosti KAP-a.

Ovo skupštinsko tijelo do sada je saslušalo četrnaest aktera afere "Snimak", a do 22. jula bi, pored Đukanovića, trebalo da ispita i gradonačelnika Podgorice Miomira Mugošu i šefa podgoričkog DPS-a Vladana Vučelića.

Svi akteri afere "Snimak" koji su saslušani pred Anketnim odborom negirali su da su na sjednicama organa DPS-a govorili isključivo o zapošljavanju članova ove partije, uprkos onome što se može čuti na snimcima, kao i da su zloupotrebljavali državne resurse u predizborne svrhe.

Bonus video: