Lekić: Vlada Mila Đukanovića nema izvršnu vlast

“U normalnim, elementarno demokratskim zemljama, svaka vlada bi u ovakvoj situaciji već objavila svoju ostavku”
0 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.07.2013. 07:47h

Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić je ocijenio da je Vlada premijera Mila Đukanovića “formalna” jer u ovom trenutku Crna Gora nema izvršnu vlast koja bi bila sposobna da donese makar odluku o budžetu zemlje, kao najznačajnijem dokumentu svake države

“U normalnim, elementarno demokratskim zemljama, svaka vlada bi u ovakvoj situaciji već objavila svoju ostavku”, kazao je Lekić u intervjuu za “Vijesti”.

“Neophodno je da Vlada i formalno padne da bismo mogli govoriti o terminu izbora i ko bi trebalo da vodi zemlju do održavanja regularnih izbora.

"Ako poslije svega ovoga DPS i SDP budu mogli da nastave koaliciju onda će to predstavljati ne samo njihovu zajedničku kompromitaciju, već i tešku degeneraciju javnog života i svođenje crnogorske politike na najniži moguće nivo"

Na pitanje "Vijesti" da li vjeruje da SDP neće podržati predlog rebalansa budžeta, on je kazao da predstavnici te partije "na čelu sa svojim predsjednikom uporno ponavljaju i obrazlažu tvrdnju da neće podržati rebalans budžeta, pa ne bi bilo fer od mene da negiram ono što javno obećavaju".

"Razumije se, poznata su mi neka prethodna iskustva na koja ukazujete. Međutim, u toku su teške optužbe SDP-a za nezakonito ponašanje crnogorske Vlade i njenih segmenata, posebno one iz prethodnog mandata, sa implikacijama krivičnih odgovornosti. Govorimo o nečemu što je u direktnoj vezi sa aktuelnim krahom državnih finansija, nerazumnim zaduživanjem u ime crnogorskih građana, raznim deficitima koji vode totalnom kolapsu ekonomije...", kazao je on.

Lekić je dodao da su "predstavnici SDP javno ukazivali i dokazivali izborne krađe na posljednjim predsjedničkim izborima u korist potpredsjednika DPS-a".

"S druge strane, određeni funkcioneri DPS javno optužuju SDP da je kriv za kolaps crnogorske privrede. Ako poslije svega ovoga budu mogli da nastave koaliciju onda će to predstavljati ne samo njihovu zajedničku kompromitaciju, već i tešku degeneraciju javnog života i svođenje crnogorske politike na najniži moguće nivo", kazao je lider DF-a.

Opširnije u štampanom izdanju "Vijesti" za 13. i 14. jul

Bonus video: