Opozicija podržala predlog Mića Orlandića da se saslušaju Mugoša i Vučelić

Njih dvojica će govoriti o navodima iz izvještaja Opštinskog odbora koji se odnosi se na zapošljavanje i raspodjelu socijalne pomoći
33 komentar(a)
Ažurirano: 11.07.2013. 16:30h

Članovi anketnog odbora odlučili su da pozovu na saslušanje gradonalčelnika Podgorice Miomira Mugošu i njegovog zamjenika Vladana Vučelića. Za taj predlog poslanika SDP-a Mića Orlandića glasali su svi poslanici opozicije.

Mugoša i Vučelić će pred ovim skupštinskim tijelom govoriti o navodima iz izvještaja Opštinskog odbora DPS Podgorica koji se odnosi se na zapošljavanje i raspodjelu socijalne pomoći.

Šef budvanskog DPS-a Boro Lazović negirao je pred Anketnim odborom da je bilo ko od funkcionera vladajuće partije tražio od direktora javnih preduzeća da nagovaraju zaposlene da glasaju za njihovu partiju.

"Direktori su imali obavezu da van radnog vremena provjere da li će naši glasači izaći na izbore i bili su dužni da nam dostave spsak. Nije dovoljno što je neko moj brat, a nije član partije, već je potrebno da ga još neko provjeri", kazao je Lazović na saslušanju.

On je članovima Odbora kazao da nije bilo pritisaka u tom gradu, već da su građani slobodno glasali.

"Kada neko dođe da glasa, ima listić i kutiju, niko ne zna koga je glasao, a siguran glas je tek kada se kutija otvori i to vidi", rekao je šef budvasnkog DPS-a.

Iako se na audio snimku sa partijskih sjednica jasno čulo da je Lazović rekao da je razmažene glasače dovoljno pomaziti, pred Anketnim odborom je kazao da je bio ružan izraz koji je mogao da uvrijedi biračko tijelo DPS-a.

"Našem biraču dovoljno da ga pozdraviš, da mu se javiš, odeš na saučešće, čestitaš rođendan, ili pošalješ bocu pića kad mu se rodi dijete... to DPS čini svojim članovima", otkrio je Lazović

"To je metafora, ja sam time mnislio da je našem biraču dovoljno da ga pozdraviš, da mu se javiš, odeš na saučešće, čestitaš rođendan, ili pošalješ bocu pića kad mu se rodi dijete... to DPS čini svojim članovima", otkrio je Lazović.

On je kazao da je na partijskim sjednicama govorio kao u svojoj kući, ne znajući da se to snima, te da će ubuduće morati da vodi računa o tome šta govori.

Lazović je tvrdio i da su spiskovi sa sigurnim glasačima, koji su dospjeli u medije, podmetnuti.

"Na njima nema potpisa, nema ni pečata, nego je SNP kucao te spiskove kako im je volja da bi poljuljali volju građana", rekao je.

On je kazao i da ne zna za podatak da je u avgustu prošle godine u opštinskim institucijama u Budvi zaposleno 15 savjetnika. Tada je bilo zabranjeno zapošljavanje na određeno.

Galerija

Bonus video: