Međusobna vrijeđanja na sjednici Anketnog odbora

"Te seljačke dosjetke ostavite za tamo gdje ste navikli da ih bacate“, rekao je Pavlović. Na to mu je Simović kasnije poručio da se "sebe ne stidi i boga ne boji"
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.07.2013. 18:53h

Saslušanje ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović pred Anketnim odborom u vezi afere "Snimak", kasnilo je skoro sat vremena zbog uobičajne prepirke Milutina Simovića (DPS) i Koče Pavlovića (DF) koja se na kratko pretvorila u međusobno vrijeđanje.

"Da li ćete vi prestati da dobacujete i da li ćete se izviniti za kršenje procedure. Vi pokušavate da uzurpitrate rad ovoga odbora. Ponašate se nekorektno i nekolegijalno ne samo prema ljudima koji su došli na saslušanje, već i prema nama kolegama", rekao je Simović.

Nakon što je u nastavku uputio još nekoliko riječi predsjedniku Odbora, Pavlović je nervozno kazao:

"Te seljačke dosjetke ostavite za tamo gdje ste navikli da ih bacate“.

Na to mu je Simović kasnije poručio da se "sebe ne stidi i boga ne boji".

U nastavku sjednice predsjednik je svom zamjeniku rekao: "Nemoj da si jednu izvezao dok ja pričam", nakon toga ga je pozivao da "izađe u susjednu prostoriju da se dogovore nešto".

Pavlović se žustro raspravljao i sa Obradom Stanišićem (DPS) kojem je kazao:

"Prestani da zvocaš, slušam čovjeka!", na što je poslanik DPS-a odgovorio: "Ja zvocam, je li? Ti zvocaš cijeli dan!".

DPS: Pavlović se ponaša neprimjereno i nevaspitano

Povodom dešavanja na anketnom odboru oglasila se i Demokratska partija socijalista (DPS) koja je navela da je "cijela crnogorska javnost bila svjedok primitivnog ponašanja predsjednika odbora".

"Iako bi osnovni sadržaj rada tog skupštinskog tijela trebala da bude afirmacija demokratskog dijaloga, od početka njegovog rada Koča Pavlović se ponaša neprimjereno i nevaspitano. Vjerujemo da to nije iznenađenje za sve građane Crne Gore koji su ga gledali u izbornoj noći na Javnom servisu i brojnim drugim prilikama", navodi se u saopštenju DPS.

Dodaje se da "samo zahvaljujući prisebnosti, ozbiljnosti i odgovornosti Milutina Simovića, izbjegnut je konflikt koji je mogao baciti sjenku na već dostignuti demokratski nivo u Skupštini Crne Gore".

"Najoštrije osuđujemo takvo ponašanje predsjednika anketnog odbora. Riječ je o osobi koja nema spremnosti da sasluša drugačije mišljenje, iako se samo tako može doći do prave istine, koja nema strpljenja niti samokontrole, kao ni dovoljan nivo osnovne kulture za predstavnika građana u skupštinskim klupama. I pored svih uvreda i nedoličnog ponašanja Koče Pavlovića, Demokratska partija socijalista će, privržena najvećim demokratskim vrijednostima, nastaviti da daje svoj doprinos radu anketnog odbora", navodi se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: