Postignut dogovor o izmjenama Zakona o biračkim spiskovima

„Svi oni koji imaju konstruktivne predloge, apsolutno mogu da računaju da će biti dobrodošli u Radnu grupu“, kazao je Sekulić.
3 komentar(a)
Predrag Sekulić, Foto: Boris Pejović
Predrag Sekulić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.07.2013. 14:03h

Radna grupa za promjenu izbornog zakonodavstva postigla je dogovor po pitanju izmjena Zakona o biračkim spiskovima, i ovaj potez bi trebalo da doprinese opvjerenju građana u izborni proces, smatra predstavnik Demokratske partije socijalista u tom tijelu, Predrag Sekulić.

Sekulić je agenciji MINA kazao da su članovi tog skupštinskog tijela razmatrali nova rješenja kada je u pitanju unapređenje Zakona o biračkim spiskovima.

„Počeli smo da radimo na Zakonu o biračkim spiskovima, napravljeni su prvi konkretni dogovori i cijenim da će ta nova rješenja pomoći u vraćanju povjerenja u izborni proces, što je osnovni zadatak Radne grupe“, kazao je Sekulić.

U radu grupe su takođe učestvovali i predstavnici Centra za monitoring, Mreže za afirmaciju nevladinog sektora i Centra za demokratsku tranziciju.

Predstavnici navedenih NVO će, po njegovim riječima, biti dio radne grupe i u narednim sjednicama.

„Svi oni koji imaju konstruktivne predloge, apsolutno mogu da računaju da će biti dobrodošli u Radnu grupu“, kazao je on.

Naredna sjednica će biti održana početkom iduće sedmice.

Bonus video: