“Crnogorka” ne plaća vodu i struju od 1994. godine?

Crna Gora koristi objekat u Užičkoj 1 od 1994., po zaključenom ugovoru između tadašnjeg predsjednika Savezne vlade Radoja Kontića i tadašnjeg i sadašnjeg premijera Mila Đukanovića
53 pregleda 12 komentar(a)
Vila Crnogorka, Foto: Blic.rs
Vila Crnogorka, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 27.06.2013. 09:16h

Advokatica princeze Jelisavete Karađorđević, Dušanka Subotić-Homen, kazala je da ambasada Crne Gore vilu “Crnogorka” u Užičkoj 1, u beogradskom naselju Dedinje, koristi bez pravnog osnova, te da od 1994. ne plaća ni vodu, ni struju, piše Politika.

Prema njenim riječima, Crna Gora koristi objekat u Užičkoj 1 od 1994., po zaključenom ugovoru između tadašnjeg predsjednika Savezne vlade Radoja Kontića i tadašnjeg i sadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

“Iako je Vlada Srbije donijela zaključak o prestanku korišćenja predmetnog objekta (vila “Crnogorka”) i uručila pismeno Ministarstvu spoljnih poslova Srbije i ambasadi Crne Gore prestanak prava korišćenja, predmetni objekat se i dalje koristi kao ambasada i rezidencija Crne Gore.

Ambasada Crne Gore koristi bez pravnog osnova objekat u Užičkoj broj 1, ne plaća od 1994. godine ni vodu, ni struju, niti bilo kakve komunalne obaveze, što znači da besplatno koristi objekat za koji nema zaključen ugovor”, kazala je advokatica.

Republičko javno pravobranilaštvo Srbije uputilo je žalbu na rješenje Agencije za restituciju, kojim je vila “Crnogorka”, vraćena princezi Jelisaveti i njenom bratu, knezu Aleksandru.

“Razlog za žalbu je to što je u vili ‘Crnogorka’ smještena ambasada Crne Gore, koja je reprezentativni objekat koji ne potpada pod restituciju”, kazala je Subotić-Homen.

Bonus video: