Pozitivna o hapšenju MANS-ovaca: Udar na slobodu izražavanja

"Ovako bahato i osiono ponašanje mora stati. Vlast nas ovakvim ponašanjem usporava u evroatlasnkim integracijama"
9 komentar(a)
MANS, Foto: Savo Prelević
MANS, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.06.2013. 13:42h

Privođenje izvršne direktorice MANS-a Vanje Ćalović i aktivista ove NVO organizacije predstavlja grub udar na slobodu izražavanja, smatraju u Pozitivnoj Crnoj Gori.

"Da ne bude nedorečeno, javnost će dati sud o tome da li je performans bio u granicama dobrog ukusa, ali je nedopustivo da u XXI vijeku privodimo vodeće NVO aktiviste zbog njihovog javno izraženog stava. Ako su oni privedeni zbog „uništavanja državne imovine" postavlja se pitanje da li je iko priveden zbog uništavanja „Dakića", „Titeksa", Boksita, Željezare, KAP-a? Da li je iko privođen zbog nezakonitih garancija?", navodi se u saopštenju.

U Pozitivnoj se pitaju "dokle se može ići u uskraćivanju sloboda, te da li će poslanici biti sankcionisani zbog svog govora u parlamentu, jer je to od danas još jedini način izražavanja koji nije kažnjiv".

"Ovako bahato i osiono ponašanje mora stati. Vlast nas ovakvim ponašanjem usporava u evroatlasnkim integracijama, jer ćemo sada morati dodatno da objašnjavamo i današnje privođenje aktivista MANS-a. Dok nam zvijezde afere „snimak" objašnjavaju da to što smo čuli na snimcima nije tačno, bilo bi dobro da isto pravo dozvolimo i onima koji nisu na državnom budžetu, a koji ukazuju na ogromne probleme u našem društvu. Dok se vrh DPS-a razmeće time kako donose „hrabre" odluke kojima zakidaju penzionere, radne ljude, privrednike, trudnice i invalidna lica, bilo bi dobro da razumiju da su oni odgovorni za ogromne probleme građana", piše u saopštenju koje potpisuje poslanik Pozitivne Srđan Perić.

Iz partije pozivaju ministra policije i direktora Uprave policije da hitno učine sve neophodne radnje kako bi izvršna direktorica i aktivisti MANS-a bili pušteni na slobodu.

Bonus video: